Thursday, October 13, 2011

AKU.DIA.DAN.CUTI.SEM [volume 1 1/2]


yosh korang sume...howdy cuti ari ney...mesti bestkan ...mesti da buat banyak aktiviti kan ...kalau korang tanya aku sebenarnya aku x buat ape2 pun ari ney just tido then baru tadi petang aku bangun hehe...payback tyme study week aku hoho....k dalam post aku kali ney aku nak share 1 event ngan korang...bagi sape2 yang borink and x de bende nak buat tyme cuti yang panjang ney mean same situation mcm aku so ape kate kite meriah kan event "WORLD HUNGER " ney ....so selaku rangers(panggilan untuk peminat HUJAN BAND) sebenarnya aku baru lagi minat hujan2 ney dulu minat jugak tapi cikit2 la ....so thank to kotakkoko coz addicted me dalam industri ney haha...

so bagi yang berminat bule la baca detail dy kat bawah ney..ape salahnye anak mude mcm kite ney support program mcm neu daripada korg melepak je bgus join ney n x silap aku ade hujan band and miss nina punyer prsembahan so meet u all there... 



jom pg ramai2 hehe....

Wednesday, October 12, 2011

AKU.DIA.DAN.CUTI.SEM [volume 1]

wallaweh *istilah yang digunakan dalam NASI LEMAK 2.0...so korg apamacam cuti sem kali ney??..ade plan nak ke mane2 ke??...da pilih tempat keje part tyme ke??..atau membute je kat umah mak bapak korg tuu hehe...walau ape pun plan korg cuti semester ney aku doakan korg bahagia2 selalu...hepi2 selalu dan jaga la diri korg baek2..

hurm..kaliney sepanjang cuti sem ney aku merancang(1st tyme wat ayat penuh) untuk stori2 cuti2 malaysia aku dalam pos blog aku yang x seberape ney..macam korg dapat lihat kat atas tuu...ade volume 1 tuu kan...so aku ubah volume2 je la next pos ..get it ??...k gud2..hehe..


bagi menceritakan hari pertama dan kedua aku bercuti di rumah aku ney (rumah ney baru pindah ..so jiran2 pun aku x kenal lagi) lebih afdal kalau aku bagi lokasi rumah aku ney kan...

 lokasi : ladang felda tembangau 9,
             23780 kemayan,
             pahang.

jarak dari pusat bandar : 124 km (1jam30min perjalanan)


cuaca dan suhu : kawasan tanah tinggi dan sentiasa panas dan   
                          kurang hujan..

liputan media :-
                        a) internet : not bad bagi kawasan pendalaman still
                                          laju dan puas hati
             
                        b) astro : sangat3x tidak puas hati...liputan 
                                       terlemah..

                                                                                     c) line telefon : bar kat henpon sentiasa full ^_^


   komen aku bagi tempat ney hurm so far bende yang aku x minat ade dua je 1st  jauh dari bandar so aku susah nak keluar kalau aku kat cney lagipun aku x kenal sape2 pun kat cney haha....2nd astro kat umah aku rase macam pakai antena 20 hengget yang korg bule dapati d pasar2 malam berdekatan dengan tempat tinggal anda ...btw aku x kesah pun sebab tahun depan y parent da nak pinda kat kedah (my hometown)..da agak lama pemily aku merantau akhirnya ayah aku wat keputusan untuk kembali ke kampung halaman hehe..skurang2nyer aku da pena round 1 malaysia kan so not bad la idup sebagai perantau selama ney..

wokeyh back to our topic ..1st day cuti aku x de la gempak sangat x de banyak bende pun aku buat sebab aku bangun pukul 2 petang ...maklum la baru sampai rumah penat yang aku packing barang semalamnyer tuu pun belum abis lagikan...so petang tuu aku dan adik lelaki aku mempomen (memperbaiki ) moto lama aku yang da berhabuk kat dalam stor umah aku...actually moto tuu aku last guna tyme aku darjah 6(tyme umur aku 12thun) aku dulu skola rendah pun da pigi skola naek moto hehe...then selepas 7 thun kemudian(umur aku 19thun ..mean skunk ney la ) aku nak start balik belajar bawak moto ..kompom la gayat kn sebelum ney aku naek kete je..maklum la kedah kan panas...x sanggup aku nak merempit tengah2 bahang matahari tuu...ney la moto aku ...sedih sebenaryer nak tunjuk kat korg tapi x pe la sebab aku nak pakai untuk 1 thun lebih je pun sebab aku minat kete lagi dari moto...


  nasib la aku x minat moto2 ney kan kalau x ape la aku wat kat bende ney nnt..


next aku terketagih men game HON ( heroes of newearth) actually game ney upgrade ckit dari DOTA (defend of the acient) dan caracter yang aku paling suke pakai opkos la moon queen jap arr aku bagi preview cikit kat korg2 yang x pena maen lagi gem2 macam ney..






that the last that i can write now..sebenarye ari2 aku kat pahang ney x menarik sangat so stay tune la ..kan aku cakap tadi banyak volume lagi so dont wori k oyasumi no bluguro k ...chaow

ego melody