Sunday, December 23, 2012

ammonia activate...

well salam 1 malaysia, singapura n brunei....setelah dekat 4 bulan x post bende baru sbb da malas nak menaip so atas takdir tuhan tgah 3/4 mlam neyh aq menaip la bagi memboleh kan mate aq trtutup...d samping itu, bule jgk merepek kat cneyh ('d samping itu', hahaha skema) ...btw wa da masuk sem ke 5  kat uitm pahang neyh n da nak masuk tahun kedua kat cneyh...sedih tuu x de lansung ...sbb x de bende yg nak d sedihkan pun...jap2 ade2 bende yg nak d sedihkan...hurm housemate wa a.k.a classmate wa da pg kluar dari u neyh...maybe da d takdir kan mcm tuu or maybe mmg wa neyh ilang kawan sorg2...x pe wa paham kalau ade A mesti ade Z, kalau ade 0 mesti ade 9 dan kalau ade pertemuan mesti ade perpisahan...tapi wa x risau pun...still dorg dalam malaysia kan...klu dorg ttba trlebih bajet pun pg oversea still dlam earth kn           ( janggal gile eja earth haha)so probalility nk trserempak tuu org kate ade walaupun tipis..contoh nyer wa bagi situasi ek...ttiba korg tgah joging pagi2 kat bukit jalil pnyer taman tuu, smbil dgr ipod (tiruan dri china ) smbil brpoyo-poyo pakai ray ban ( wa bg situasi jer taw adegan di dalam penulisan wa neyh lnsung wa x pena buat k) n sambil jeling2 kat amoi2 yg tgh joging sebelah myebelah korg ttba ade plak amoi yg brhenti betul2 d depan korg sambil trsenyum...dalam hati da mule perasan..." akhirnya x sia2 emak wa lahirkan wa kat rumah... x sangka anak dy dapat takel amoi"....dan bukan tuu jer siap sapa korg dengan name korg plak tuu....pemes amous betul ker korg kn2x....rupe-rupenyer tuu la member korg 1 skolah dulu..x kire la dulu korg rapat ker x, pena berborak ker x, scandel ker , ex gf ker , musuh ketat ker, geng ponteng ker , kaki lompat pagar ker , ko anti dy , dy anti ko ker , sume tuu x kesah sbb yg penting korg pena brkenal...sbb tuu bnyk orang2 kampung wa cakap dunia neyh x de la besar sngt ..lagi2 malaysia so pengajaran or orang kampung wa cakap moral value nyer ......(tut...tut....tututt)....dan selamenyer ...korg paham kn...aq mlas nak pikir la moral value dy ape ...kalau korg rajin nnt korg isi la sendiri tempat kosong tuu..next wa nak stori plak pasal sem neyh...subject dy killer abis , klu x datang kelas sehari tuu baek pg bilik ketua pengarah mintak dy drop kan subjek la ...so d sebabkan stress melampau...wa try men gem online ....boring tp still bule la ilang kan stress...n stress jgk wa nk pkir ayat seterusnya nak menaip neyh...hurm jap pkir jap nk taip ape ok2 da taw da nak cite ape ...korg pena ade x impian ape2 lepas habis study nnt....dalam 3 tahun lgi wa maybe akan grade sbagai student degree...amin (yg trbace tuu tolong amin)...so dari kecik lagi wa neyh mmg jnis x pena nak buat sesuatu benda tuu secare srius ...tapi kan walaupun wa mcm tuu dari kecik lagi wa berminat nak bukak cafe ...1st dulu tyme wa form 1 x silap...wa minat dengan roti (bun) mexico bun korg mesti taw kan..so suatu hari (tyme neyh wa kat sabah ek) wa pun kluar la pg bandar ngan mmber wa ...d sebabkan minat wa pada bun tuu wa tnyer la mmber baek wa tuu dan ttiba la jdi perbualan

mmber wa tuu: wan, budak2 laen kate dorg lambat cikit...jmpe jer kat cc.
wa: hurm ok la nak wat mcmane ....tapikan wa ade bau bende best la (mexico bun panas2 )
mmber wa tuu: taw la bau bun peberet ko , tuu harh kat atas bumbung tuu ade bakery.
wa: atas bumbung??

dan trjadi la crita d mane wa trigin nak tgok ( nk makan sbenarya ) bakery yg konon nya kat atas bumbung tuu..mmber wa neyh mmg asal dari sabah so mmg kawasan dy la bandar2 neyh...dy pun bwak la wa pg kat bakery tuu...n sriusly nk bagitau kat korg...bakery dy sngt lawa...ok wa bg byagan la kn...byang kn kat tggkat atas bangunan x de bumbung , ade pondok2 kat luar bakery tuu, n ade ruang makan kat luar , dorg sediakan jgk tb trgantung kat luar bakery , n tmpat tuu mmg lawa ...ssh la nk cite sbnrya klu trgin pg la kat sabah...n bile wa da masuk kolej matrikulasi kat penang ....wa jadi peminum kopi yg tegar sbb nak study pnyer pasal...lifestyle org matrik sngt jauh brbeza ngan u , dorg makn study, tido study, maen bola study, mandy study , n dorg mmg gile2 study...so d sebabkan wa neyh golongan ataupun orang kampung aq kate mahkluk tuhan yg banyak ego (llaki) so aq x nak kalah ngan dorg ...even aq x la pndai mcm dorg still aq x nak kalah dengan top2 student kat sane ...so bile study mmg kopi la jadi peneman d kala mate da hampir trtutup...n kalau da tiap2 hari minum kopi yg same opkos la boring kn...so tyme tuu la baru wa start cari kopi yg laen ...bagi pengetahuan korg n bagi penggemar nescafe ...nescafe dari dlu da kluar kan breakfast coffee, goodnight coffee, ginseng coffee, tongkat ali coffee (opss) , n peberet for all tyme adalah brown sugar coffee...white coffee bg wa x best sngt ....then bile wa tgok starbuck n oldtown n kopitiam dorg buat bisnes bende yg org kite ske ....minum kopi lepak smpai pgi...well budaye tuu x baek k...lepak2 x baek (hehehe) so wa sebagai wargenegara malaysia yg bakal mengundi tahun depan, yg trselamat dari 21.12.12 , budak kedah slang KL, mgambil inisiatif (*hahahaha) utk mmilik coffee house sndiri...sbnrya dri dlu wa tringin nak bukak coffee house + bakery....korg bayangkn ek...coffee house  korg dtg nk discuss pasal assignment...korg pun pesan la mocha, yg sorg lg mmber korg pesan latte....awek mmber korg plak capuchino...sambil2 SERONOK bincang assignment korg lapar ...trbau plak mexico bun yg baru lepas msak secare trbuka dlam coffee house tuu...mexico bun dengan pilihan inti coklat, butter, strawbery, kaya, blueberry ....korg pun rest dri disscussion smbil layan drama pilihan korg kat kawasan rehat dlm coffee house kat tingkat atas smbil korg mkn mexico bun yg panas n freshie ....baru la korg bule sambung disscuss assignment korg smula bile perut dah kenyang ...ayah wa pena pesan dulu...kalau nak kaya jgn study sbb nak keje bawah org...(mean keje mkn gaji la )..tp study la utk jadi bos...mrepek mmg mrepek tp tuu la impian wa dri dulu....x kesah pun x de syarikat besar, umah atas gunung nk turun kena naek cable car, kete bnyak mcm kat autocity,penang , bini ala2 kim kardashian , aset brjuta-juta...ckup la sederhana jer ...lagipun orang kampung wa cakap...carilah kegembiraan dalam idup, bukannya trsiksa semate-mate mgejar kemewahan sementare...well akhirnya mate wa mgalah jgk ....wa da nak tido dlu la ...nyte oyasuminasai
just tringat mmber jer

ingt A end with Z..start end with end..



Wednesday, October 24, 2012

1st week of the boring holidayz

yosh well salam to all malaysian, indonesian, brunei....da hampir2 seminggu wa brcuti sempena cuti sem wa utk kalineyh...mcm cuti2 yg laen memang la kalau makan tido makan tido jer habit wa...so cuti wa kalineyh mmg pelan nak tukar ckit tapi entah la jadi ker x kan2...utk minggu yang 1st neyh wa x start la lagi saje nak bagi reat badan a.k.a manjekan badan cukup2 sebab ade lagi sbulan wa pnyer plan neyh....ok so minggu 1st x de benda yang menarik pun..sumpah kalau wa cerita mesti korg kate aq pemalas tahap cipanzi....ok x la smpai cipanzi....well lepas jer paper last arituu wa pigi la makan jap kat restoren ibunda( kak long ) sampai2 jer da kena bahan n wa da agak da pun tp x pe biase la tuu...wa pigi pun saje nak tnyer khbar dorg sbb da nak cuti kan lgipun dorg ok ngan wa so kite hormat la balik " to make someone respect you, first you must respect them - abdullah hakim ( classmate smsld) " ...so lepas tuu keesokannya budak2 rumah wa balik lepas tengahari la jugak...plan asal dorg nak gerak pagi tapi biase la janji melayu kan...lepas jer dorang gerak rumah sunyi sepi...yang tinggal hanya wa ngan sahabat wa ihsan mazlan ....d sebabkan dah lame wa x stay kat rumah so kalineyh wa banyak luang kan mase dengan dia plan ...ingat berkwan biar beribu , bercinta biar satu k....malam tuu d sebabkan kami dua jer yang tinggal so kami pigi makan d kepci saje nak perabis duit cikit hehe....sriusly d sebabkan 1 ari x makan dapat jer kentuki tuu wa rase dy x sempat sentuh tekak wa trus laju jer bersemadi dalam perut wa.....hurm then balik rumah mcm biase layan muvi jer la padahal rumah n baju x pack lagi .....dlm pukul 4 mcm tuu la kot still kami dua x tido lagi...n bukan sebab takut ek sori skit kami beraney kot....last2 kami trsedar pkul 10pg yes waktu tempatan pkul 10pg malaysia....trus bukan maen kelam kabut kemas rumah , bawak masuk moto, tukar langsir, ganti cadar, siram pokok bunga, bagi ayam2 makan, lepaskan kambing d padang ragut, n sebagainya .....n nasib kami memang baek habis jer kemas ayah ihsan pun sampai....lepas pack sume dalam kete kami pun blah dari perkarangan astana villa rumah burung kami...x pe urusan2 dalam rumah tuu da disetel kan guard 24/7 brkawal d depan gate,tukang kebun ade n mcm2 la hehehe jangan mara tuan rumah...keluar jer dari perkarangan tuu menandakan cuti sem wa ngan seluruh budak2 uitm x kire la korg kat mane pun start .....lepas detik2 emo tuu kami mengalas perut d restoren virgin ( bg kami smua restoren yg pkerja dy x de llki adelah restoren virgin, so ade la dri virgin1 virgin 11 dan seterusnya )....kire mcm the last breakfast in jengka la ....(mcm sebelum neyh bgun srapan)... kluar trus ker highway KL yup da lame x naek kl rase mcm da dekat 2 bulan la jgk....ihsan ngan ayah dy hantar wa kat BTS ( stsn kmter bndar tasik selatan) p/s: thank utk ihsan ngan ayah dy...then wa gerak dri citu trus ke puchong ...n start la hari2 wa yg wa cakap kat atas tadi tido mkan tido makn....d sebabkan wa raye kat cneyh so sedikit boring sebab wa lagi suke raye kat kedah ade la suasane kampung ckit...neyh raye kat KL...=.=" ape la tuu x best klu nak sambut new year x pe la jgk mmg la best...sebenarya wa x bule tido tuu yg merepek kat blog neyh sori klu ade yg trbace post wa neyh...mmg x de isi bnde pun saje nak menaip maklum la student science computer jari tuu mcm da lekat huruf keyboard....k la nnt wa post lagi ek maybe lagi menarik kot sebab pelan nak keje jap kat kedah then holiday sorg2 kat langkawi island....korg pena x olidays sorg2 ?? x pena kan so kalineyh wa nak try bned neyh mcm best baru la survival ckit hehehe org mude sume bnde nak cube lgipun tempat tuu bnde2 murah bule la shoping ckit n jangan heran kalau laki suke shoping sebab ade jgk yg pompuan suke men bule kan ...ok la wa mcm nak layan youtube balik boring la taip lame so mane2 korg yg cuti tuu hepi olidays lagi2 yg ade org trsyang ...hehe utng la anda wish uol hepi la ek....n jgn plak mals2 x nak keje tgok mcm aq neyh pmlas pun tp sbb nak olidays sorg2 trpakse keje jgk heheh....oyasumi no blugerudesuka...

ego melody