Friday, July 15, 2011

suCh a loNely days ...aNd it Mine..



alone....apa tuu....bese la tuu idup sorang2x...kadang-kadang macam bestkn tapi bile d perlukan da x da kat sbelah....manusia ney x lari dari sifat pentingkn diri dan ego..yup.aku tgah cakap pasal diri aku la ney....nak bagitau kat korang betapa teruk nya aku huhu...

1st aku nak mintak maap dulu la  kat  korang kalau korang geli plak nak baca benda macam ney huhu(leave je aku x kesah) ...



so bagi la chan kat aku nak meluahkan apa yang da terjadi kat aku dlam tempoh 1 thun 6 bulan ney...
|
|
|
|
v



citeney agak boring sebenarya ....urm lebih kurang 6 tahun dulu ayah aku d tukarkan dari felda bukit sagu 2 kuantan pahang ke felda sahabat 24 gemala pura lahad datu sabah...yup aku pena pigi sabah...d pendek cerita , kehidupan remaja aku banyak d pengaruhi dengan persekitaran kat sana...aku balajar berbual dengan orang yang aq x kenal( seus tyme aku skola rendah dulu aku x pena brcakap dgn org lain selain kwan bek aku hhuhu) then dorang ney memang caring , dorg jga korang mcm la korg ney adik atau pemily dorg ...then aku sekelas dengan minah ney( bkn cite jiwang ek)...dy ney kwan sekelas aq tyme form 5(5 permata) ...dduk kat depan aku, n selalu mghadap kat belakang hhaha...nak d jadikan cerita ...kami pun rapat ...seus aku kta dy mmg kwan bek aku...sume benda aku kongsi dengn dy....dy pun cite sgala dgn aku....d sebabkn kami rapat...bf dy x brapa suke then dorg break...aku pun rasa brsalah la kan ( tgok dy sedih )...then kami pun tamat la spm...alhamdulilah aku punyer result pun cukup2 la mkan utk masuk u....oleh sebab nak kejar sngat graphic desgner aku 2...aku pun apply la sains kmputer..then aku d pos kan ke uitm jengka pahang...yup..x da la dlam utan sangat...bule2 la ...then aku x taw pun yg dy pun 1 u ngan aku...huhuhu...kami lost contect lepas spm 2 ....kami pun kuar2 la sma2...dy pun kenal kan kwan2 dy...sume kwan2 dy aku kenal....sume aku rapat...da agak lama kami mcm 2...then dy pun kapel ma sorg bdak yg jauh lgi mude dri dy..pelik2....d sebabkan kami selalu brmcg....balak dy pun mrahkn dy



then dy pun antar la mcg sebegini rupe ..."weh jgn mcg aq krap sngat balak aq mara la....nnt2 la mcg lgi ek bha k bye" ...

x pe pun....aku x sdih lansung pun cume trkilan la ckit sbb mmg aku mcg dy tiap2 ari pun...bru aq sdar tyme dy sent mcg 2....then aq pun try nak lupekan dy...(mcm pesan kwan aq intan)


kesimpulannya d sini...hargai la benda yang korg ada walaupun kadang2 korg rasa dy mcm myakitkan ati atau meyerabutkn kepala korg je....sbb bile dorg, dorg, dorg 2 da x da nnt....mmg x tido malam la korg (seus )....k la gua maw pg karok lagu2 sdih ney...chaow oyasumi no blogurudesu

Thursday, July 14, 2011

13/7 cloUdY eVenIng....



ney la gambar dari tingkap blok aq ebatkn....d sebabkan kelas pada petang ney d batalkan makenye(kl) aq dapat jugak berehat kat bilik aq...then tgok kat langit awan pun mcm siput je ... masing2x mengensot d kaki langit wat aq jadi mengantok la plak...then ushya2 blog kwan2 aq ...pehh
 sume da gempak sume da hebat...yup ckit jeles ..ala lagipun blog ney aq macam jadikn diari je x penting pun kalau x da org baca (tipu) 

so , jom kongsi benda2x yang patut(should) korang wat pada waktu lapang a.k.a kelas batal :-


1st dengar lagu2 terbaru yang ada dalam mp3 korg


cari la lagu2 lama yang korg pena minat masa dulu then dengar balik mesti best 2 try la aq tgah try ney ....besstttnye ..




2nd tgok muvie 



melanchony of haruhi


gun x sword


spirited away


3rd men gitar lagu2 jiwang


ney la gitar 1st aq ....aq beli pakai duit sendiri ek....huhuhu




k la ....da malas aq nak tulis ...d pendek kan cerita tyme2 lapang macam ney wat la aktiviti kegemaran korg masing2 .....msti korg ada kan huhu....selagi bnda 2 x mmbahayakn diri sndiri da kira ok la 2 kan...huhu k la ...chaow



ego melody