Friday, July 8, 2011

3/7 Im a bLoOdY DoNaTer =,.,=


seus aq mlas gile maw update blog malam ney sebenarnya tapi d sebabkn aq plan nak update trbanyak bulan july ney so aq kena truskn jgk la ....mcm korg da pena dgr blood donation, derma darah n something like that ....pada satu ahad yg agak2 panas aq pun berniat nak temankn clazmate aq mnderma darah....then scara automaticnya mena bkn manual la ....aq d pksa mnderma sekali....tolak punya tolak then aq follow dorg jgk...siot gile haha...pa2 pun trus aq kol mak aq bgi mndapatkn restu( exam x pena nak mntak restu pun hehe)...lebih kurg mcm ney la dialog aq ma mak aq ...


aq c pnderma daraH: ello mak..
mak c pnderma darah: ello....salam(aq kc rngkas) arr knpa da x da duit ke??
aq c pnderma daraH: wsalam(aq kc rngkas lgi) bukn la mak....abg ney nak mnderma...
mak c penderma darah: owh...derma je la bnda baik lgipun 2...
aq c pnderma daraH: tpi mak, derma ney 1st tyme nak wat ney...
mak c pnderma darah : laa kn dulu pena derma jgk apa yg 1st tyme nye...
aq c pnderma daraH: mak ney.....mksud abg ,abg nak drma darah la...(then aq dgr adik aq gelak kat blkg mak aq ...siot jga dy nnt aq blik umah)
mak c penderma darah : owh habaq la awai2..(ttba ckp kedah haha) x pa la try je la lgipun bkn kena byaq
aq c pnderma daraH: chek taw la ...chek kol mak ney pun nak mntak restu...mnalataw jdi pa2 ka kat chek ney arr..
mak c penderma darah: x da jdi pa2 aihh....dah2 nak antaq adik hang ney....nnt mak kol balik...


then dgn lngkah braney nya aq pun ambil la borg 2(pdahal kwan aq yg ambilkn) ....no giliran aq plak no 91 pehh bapak la lmanya mnunggu...huhu...then bile darah aq d testing2...upanya btul la aq darah B....Berani,Berdikari,Berwawasan,Bermutu,Berdaya saing,Budiman,Berperibadi tiggi....hehehe n bnyk lgi...then bile je msuk kat nurse kat dlm dy kta "adik punya drah kami ambil 450ml bule ka??"....aq angguk je la ....bile smpai atas katil dy 2...steady lgi....bile dy kuarkn jarum je...pehh itam je dunia..sehh haha aq x pitam pun la...tp seus besar gile jarum dy....slepas 20min upacara ritual pemisahan darah aq dari jasad aq pun selesai...then kami d berikan KUPON,BUTTON,SIJILn MAKANAN hahaha...pa2 pun thank kat korg sbb paksaa aq klu x mnat x la aq mnderma ney...


|
|
|
V
k la kpd yg d luar sna 2 yg blum mnderma darah...derma la...bkn slalu buat amal kn...tpi kn aq ada tnya ma kwan aq ...klu la jdi apa2 kat dy nnt kn dy nak x guna darah yg ada kat bank darah 2..then korg taw dy kta apa..."klu la jdi apa2 kat aq..aq nak guna drah suami aq jgk so aq akn cri laki yg sma jnis drah dgn aq "wlaupun bunyi agak jiwang tpi aq pham mksud dy....aq mlas nak explain korg paham2 sndiri la ek....bha oyasumi no blogurudesuka...



Sunday, July 3, 2011

2/7 InTeRPaart & pEmiLy dAys...


kongbangwa....watashi wan aripudesu,

so ariney event cs110(computer science) yang berulang kali diadakan setiap sem telah pun abis..hoorayy(x iklas) bagi memulaiinya pun adoi...aq stori2 aapa yang aq rasa mnarik je la ek....



baju merah?? rilek2 ....dorg bukan racist ke apa ke cume ney je yg dorg bule pkai bagi mnampakkn yg part 1 ney rmai ....



yg bwak tmbikai 2 fahmi nama dy...bdak dekan klas aq ....mamat ney x brenggang ngan iphone dy lol....(pdahal jeles) dy ney best jgk orgnya ,supportive jgk...n wokey2 la..



ney haah class rep aq amirul nma dy....yup sma la 2 mcm ketua klas ....sorg yg brkpmpinan jgk(rmai org ikut dy) huhu...mean dy ada karisma la kn...then rajin....(aq slalu partner ngan dy klu assgment ...aq la yg pling ckit wat keje lol) 



ney plak sham....aq pnggil dy sham je la ...paling overactive dlm n luar klas...n thank ajar aq men badmnton haha...


mamat ney plak nma dy ihsan, bdak mahad(sori ihsan) , pndai men futsal, dpt mnah hot, bdak kajang lol....thank slalu tman aq khulu khilir...




haikal....yup nma dy haikal.....mamat ney la 1st aq knal tyme aq part1 dulu huhuhu...pkar mamat ney klu wat progm...ney pun dpt mnah hot lol....



abg kwasan ney nma dy alip....gmpak x gmpak dy ney pun dekan klas aq ....ney la salah sorg geng lepak aq klu sabtu n ahad...slalunya aq ney mmg jnis mlas maw blik umah huhu....bek dy neyn kuat men dota huhu



capix.....hehe ney syafiq mamat progam jgk ney...slalunya klu dy wat progm mmg sorg pun x pham ssah gile2 pnya dy wat huhu...pa2 pun dy ney salu tlong org....bgus mamat ney huhu....






wanita brbaju biru 2....nmpak x ....klu x nmpak pndai2 la zoom...hehehe dy ney la kmi kcau tdi ...men bola jaring posisi gs(entah la mksundnye)  then pkai sua jean je lgi 2 mmg smpoi haha...nama x smpat tnya gmbr je smpat candid lol...



d sebabkn cuaca sngat pnas dan awan nano x da so plbagai alternatif lain yg kami buat huhu...
|
|
|
v
pa2 pun special thank wat comrade2 sume korg trbaikkkk...walaupun aq tgok x rmai yg dtg tpi bile tgok page cs110 rmai yg bagi komen +ve so aq rsa ok la kot...huhu btw thank 2 all of u guys...so oyasumi no blogurudesuka..

















ego melody