Saturday, March 26, 2011

kipas susah mati syeera sander..


syeera sander.....sapa x kenal kan minah ney ...femes dengan kiler songnya iaitu sudahlah sayang dy mengorak langkah dengan menjadi artis rakaman bagi j-studio...gadis kelahiran brunei ini kini semakin dikenali ramai....trutamanya pengusya-pengusya tegar youtube....aq tulis pos kali ney tentang syeera bukan sebab apa pun...tapi bagi mmberikan saigan kepda kawan aq *&*&)*)...aq malas nak ckp bnyak la kan...ney ada bberapa gambar dy yang sempat aq amek tadi tyme pg mlawat dy kat rumah..


ney tyme dlam hummer aq ...


ney plak tyme tadi jak bru lgi...

benda apa yang aq wat ney pun aq x taw so...k la chaow la oyasumi

Sunday, March 20, 2011

CEramah YaNg SnGat2....beEst....


Salam.....x da mood nak tulis malam ney sebenarnya....walau pun hal yang demikian aq nak tulis jugak..giney cite dia..ariney aq d paksa menghadiri 1 ceramah tentang perjuangan bangsa melayu kite..yup...ceramah pasal bangsa melayu maka rugi lah kepada kerabat2 gua yang gagal menghadirkan diri...

[if benda kat atas ney salah baca yang kat bawah]

memang benda yang aq ^%*%*& kat atas tadi 2 salah dan rekaan aq semata-mata...sori ek bagi sesiapa yang terasa...malam ney aq nak kecek ckit pasai politik..opss..harap aq dimaapkan la ek kalau masuk kat paper esok...sebenarnya la kan...the reality is .....
urm...pagi tadi aq rasa macam masuk ke ceramah atau kempen untuk mengun**di ,,,aq pun x taw apa kaitannya dengan budak2 cs(computer science) mcm kami ney...nak d jadikan cerita aq pun cerita la kat korg..urm....malas la aq nak cerita flow ceramah tadi aq bagi kesimpulan jak la kan senang(bukan nya ada org nak baca pun) ....bagi diri aq selaku warga malaysia yang berbangsa melayu...anak jati kedah darul aman ney....kfc lgi best la dri mcd tapi kalau air aq suka a&w lgi la..root beer dy best kan.....kalau cheese cake plak memang x da kedai lain yang dpat mnandingi kek mak aq la........(yang mak aq beli kat secret recipe) ...kalau politik plak..hehe...k la mcm ney senang..aq sebenarya anti-politik yeah kompom aq masuk paper esok ney...haha..kim slam kat mak aq arr korang kata yang aq sayang kat dia sangat2...n duit poket tolong kci naik ckit maha la mkan kat jengka ney...walaupun kita suda merdeka dari perlis hingga ke sabah tapi jiwa kita masih .....masih ...masih.....kau terindah....masih ada ...yang tercantik....itu kamu....sehhh...sori maap atas kesyiokan sendiri saya itu tadi....jiwa kita masih mahu terima perubahan..knapa aq cakap(tulis) kita....ini sbb semua warga malaysia x kiira la melayu ka c**ina ka....i****ndia ka suma nya masih berasabiyah...apa itu asabiyah...urm mcmana la korang bule lepas pafa ney....it mean semangat perkauman yang terlalu tinggi...tinggi melangit...sampai keBintang tingginya tu....coba korang tengok tyme match2 bola sepak...aq bagi contok ckit arr

tegok....suma kita bule cangkung bersama-sama x kira mana2 parti pun sama2 mnykong pasukan bola ....kalau la benda ney dapat d terapkan dlam politik kita ...mesti korg suma bahgia(urm kompom masuk paper jo aq esok ney..haha)


ney gambar lama aq yang baru aq jumpa tadi...tyme ney aq ngan lisa surirumah tgah tgok match fifa 2006 kat bali...

moral of the story yang aq nak khbarkan kepada rakyat2 malaysia...Malaysia ialah apa yang penting kerjasama...tengok kartun pun taw apa 2 kerja sama...ingat la anak bangsaku bersatu kita teguh bercerai kita kawin lain..huhuhu...sehh...apa2 pun it up to your own self la kan...aq cuma bagi pendapat je...(jgn ksi msuk paper muka depan ek...ckit da la)...aq pun ada impian macam korang suma gak..nak berjaya...nak ada pemily..nak ada keta sndi..nak umah sndirikan...tpi kalau base kepada impian 2 dah korang hancurkan ...lu pkir sndiri la kan...urm pesanan trakhir jgn msukkan aq kat dlam paper arr....sori sngat2 aq x da niat pun...watashi no blogudesu oyasumi..






ego melody