Sunday, October 14, 2012

minggu2 terakhir d jengka sebelum ke kedah

salam 1 malaysia, indonesia n singapura, brunei....apekhabar korg ....wa anggap korang dalam keadaan baek jer la kan..yg x berape sihat tuu jage la kesihatan korg jangan bile sakit tuu da melarat baru nak cari ubat, susah nak sembuh nnt k...ok arineyh wa bukan nak cakap psal kesihatan ker ape ker just nak inform kat korang yg lagi semggu wa berade kat jengka neyh...hepi yg teramat sangat la katekan...da lame x balik umah wa kat kedah tuu , jumpe parent, adik bradik pe bagai n jmpe mmber2 wa kat KL...tapi sebelum tuu wa still ade lagi dua paper untk d jawab...1st operating system(os) n 2nd database(its) dua2 memang susah n dua2 bule wat wa sakit kepale...pesanan wa tuk korang study la awal2 ...klu x nak study awl pun wat la note awal2 so nnt da final senang tinggal tgok jer note x de la bile da last2 neyh bru nak cri note or bru nak karang note sndiri....hurm d sebabkan wa neyh baru jer lepas kan tension so wa nak ajar korg tips nak lepaskan stress d musim exam neyh mgikut format n cara wa ....

1st.hang out dengan member korang


gambar neyh memang da agak lame la jugak...tyme neyh parent wa wat haji , so wa sambut raye haji dengan member skola menengah wa...dorg sume stay kat UPM, thank kat korg sebab sediakan tempat n celebrate raye haji ngan wa...klu x silap tyme neyh kami nak pg beraye kat rumah mak cik salah sorg dari mmber kitaorg...

2nd.wat xtiviti brkumpulan (ayat budak skola)


bagi wa klu tyme2 tengah stress tgah down psal exam ker psal awek ker psal member korg ker jgn la pg kepade bnde yg bule mrosak kan dri mcm minum coke 1 botol besar , makan puding laju2, telan big apple celup coklat panas...bahaye sume tuu...lebih baek korg terokai alam (ceh ayat) yg cantik gile neyh..gambar kat atas neyh gmbr gunung senyum , terengganu....antara gunung yg tggi jgk la kat malaysia neyh...n prmandangan dy cantik gile ....nak smpai ke puncak dy makan mase 6-8 jam jgk la ...tp ape2 pun best n bule mghilangkn tekana korg ...

3rd.berenang-renang ketepi, bersenang-senang kemudian....


ok bagi korg yg minat berenang tuu neyh antara spot2 yg best jgk la nak mandy tp ade lgi yg best mcm yg wa try ari tuu kat janda baek la sngt...air dy x paya cakap mmg x de heater sejuk gile tp tempat dy mmg best ssuai bagi kaki2 terjn papan anjal mcm wa neyh...sebenarnya berenang dapat mengendurkan urat2 korg yg tgh stress(menengang tuu) lagi2 klu air yg sejuk memang korg da x pkir dah msalah korg yg penting enjoy selagi bule iye la nnt da lepas mandy nak kena pkir psal exam korg balik da kan...hee

4th. bermain alat music (perhh ayat astaga)


yess bagi korg yg kaki music kat luar sane tyme2 stress neyh la tyme yg paling bnyk idea kluar kan2...tuu la klu org tuu baru clash (d tggalkan kekasih/awek/mata air/cewek/buah hati/girlfriend)mmg bnyk la lagu2 baru yg dorg wat ...x ckup dengan suare sumbang dorg lirik2 dy pun bule wat korg yg dengar tuu tergelak sendiri......

bnde alah oren neyh da lame pergi tinggal kan wa ....dy pergi tggal kan sribu satu kenangan ...x pe wa relakan pemergian mu...brsemadi la ko dengan aman moge pemergian mu mmbawa erti kepade driku (ok2 aq x wat dah ayat mcm tuu)...


tuu jer la tips yg mampu wa bagi tuk kalineyh nnt da cuti maybe wa x rajin update kot sebab pikir nak keje kot...or nak tolong ayah aq la plak cian biar dy keje sorg2...wat korg yg student uitm gud luck tuk fianl exam korg nnt bule la korg enjoy tyme cuti rilek jer ckit jer lgi...n wat mmber2 wa yg brade x kire la kat mane jer dlam dunia neyh jage dri korg baek2 ingat reunion kat bali 2020...n kepade yg x berape jauh tuu wa mntak maap sebab selalu wat ko marah, wa taw wa neyh bukan nyer jenis yg baek sangt n thank sebab sabar ngan wa....k la oyasumi no blugerudesuka

ego melody