Monday, August 20, 2012

rayetapixmacamrayeapekejadahnyerkalaumacamtuupenatakushoping

Salam malaysia, indonesia, brunei ....selamat menyambut hari raya aidifitri bagi korg sume yang beragama islam dan x lupe wat member2 wa yang berade kat mane pelosok dunia pun wa sentiase mendoakan korg agar bahgia selalu...so mcmane korang punyer raye tahun neyh???meletup , sederhana, sedih , exctited ....walau mcmane pun korg pnyer smbutan terhadap raye tahun neyh sentiase la ingat orang yang lagi rendah dari kite mean jangan kite nak raye sndiri jer kalau ade rezeki lebih tuu sedekah kan la sdikit pada yang memerlukan walaupun wa neyh bukanya berkemampuan sangat and bukan selalu menderma pun tp saje nak bagi korang terase so yang mampu tuu bantu2 la yang kurang tuu...ala x paya nak pg jauh smpai nak kena tunggu bersamamu tv3 tuu apebagai cube korang jalan keliling kampung korang ...ala x penat pun dlu korang ok jer zaman kecik2 round kampung nak collect duit raye kan skunk da besar kudrat da lebih knape x mampu nak jlan2 lawat orang kampung sndiri kan...nak d jadikan cerita pagi td lepas solat raye wa ngan adik cousin wa pun meround la kampung ( jalan kaki taw bkn naek kete) saje nak tgok kampung sndiri da agak lame x tengok kampung sendiri maklum la diri sntiase merantau jer kan ...rase2 last mlawat kampung tyme darjah 6 dlu hahaha mmg da bnyak mmbangun dah kampung aq ...x de la mmbangun smpai ade drive tru mcD , tutti frutti, burger king, secret resipi tuu sume kan cume bnyak da rumah2 kampung dah d upgrade maklum la orang melayu skunk neyh sume da maju hehehe....tapi yang x best nyer d sebalik umah besar yang sedang naek tuu ade terlihat sebuah rumah nenek tua neyh still usang , kecian wa tengok nak menolong kite bukannya anak dato anak YB kan so wa jenguk jer la datang melawat mcm tuu....then wa tengok muke dy hepi gile ade tetamu...=.= iye la besanya budak2 yg dtg tggu depan pintu jer then cakap " x nak makan dah sbb da kenyang datang neyh sbb nak duit raye "...budak2 biase la tuu...back to our story wa x sangka nenek tuu kenal lagi ngan wa hehe....tapi dy x kenal name la dy kenal ngan nenek wa ...tapi still terharu ade lagi orang kampung yang kenal wa maklum la da lame x balik kat Lubok Kawah neyh...so lepas tuu wa jalan2 lagi kat kampung wa ...kampung wa x de la besar mane pun then wa pigi kat umah anak gadis ( teman sepermainan wa tyme kecik dlu) bile wa pg jer tengok2 rumah dy da besar da pun dlu wa rase kecik jer hehe....d sebabkan wa rapat ngan parent dy wa pun berbual la pnjang kat umah dy ....bile wa mention jer pasal jengka bule plak dorg kate x pena dengar pun tempat tuu =.= ok x pe dimaafkan sbb orang kampung wa sndiri kan ...so wa pun jmpe la dgn tman seprmainan wa tyme kcik2 dlu tuu....sbnrya baru wa taw dy mude lgi dri wa hahaha....da besar da budak tuu upenyer dlu tomboy gile slalu join wa naek pkok mndy sungai fyi dlu wa mcm kampung boy la jalan2 kat kampung x pkai seliper rilek jer hehehe....then d sebabkan kedah a.k.a malaysia neyh panas sangat9x wa pun mntak diri n pulang ke rumah balik ( umah pusake kluarge) tyme wa balik parent wa baru balik dri kbur wa pun ape lgi mntak duit raye lerr nasib la da besar mcm neyh pun mak bapak bgi lg kn....so raye wa thun neyh sederhana la org kate x de la xcited sangat ...



*kebanyakannya wa abiskan sbb berat badan wa turun 10kg tyme puase ari tuu so misi raye neyh nak naek kan 10kg blik hehehe...



*sekembalinye wa kat kedah cousin aq da tunggu dalam kete n ajak wa naek thailand sbb nak cari mercun hehe kami borong 1 plastik itam besar kot ...so kepade pkcik2 kastam kmi mnta maap zahir batin hehe jgn marah..


raye kan baru sehari so nnt wa post lgi ek......wa pun da penat sebenarnya arineyh...penat mmbawa orang pgi beraye...wa x beraye pun x pe ....wa x de mmber pun kat cneyh sebenarnya ....wat mmber2 wa dari 18th gen , UiTM jengka Pahang n Matrikulasi Penang wa mgucapkan selamat hari raye n maaf zahir batin andai wa neyh pena trbuat silap, pena trkutuk , pena trpukul, pena trmaki, pena trmakan x bayar, pena trtipu n etc .smoge kite sume d pertemukan lagi pada 1 syawal tahun hadapan klu umur masing still panjang kan hehe...wat yg x berapa jauh d sane jge dri elok2 wa hnye mmpu tggu jer hehe nak mcg x braneyh nak tgur tkut salah org klu mmg dah d perjodohkan ko la tulang rsuk kiri wa yg da lame wa cri mmg wa brsykur d pertemukan olehnya pada bulan baek neyh hehe k la oyasuminasai no blugerudesuka n selamat berhari raye!!! ^_^ 

ego melody