Saturday, April 28, 2012

jengkarian power....superb!!!

salam u guys...result exam korang gempak2 kan no wonder la x de sorang pun nak sedih , maybe aku jer kot...but at least aq x la sedih sangat pun ..benda da predict nak jadi la katakan...btw malam neyh aku bukan nak stori mori pasal exam...bende da lepas jangan dikenang...wiseman pena berkata bende yang lepas tuu ibarat ludah , jangan nak pandang semula apelagi take it back (ayat td trpakse d BI kn agar x trlalu ganas)..so aku macam korang2 sume jugak pena fail then fail lagi then .....jangan risau la jarang bende tuuu nak berulang banyak2 kali...k dah2 x seronok cakap pasal exam neyh so let proceed to the main topic...hurm mcm post2 yang lepas aku try nak cri kebahagian kat tanah subur di bawah naugan langit jengka neyh ( bantuan google translete) so aku try sedaya upaya aku nak jeles kan korang (tolong la jeles)...whatever so lets go..

1.0 cara2 memasak tom yam gong la de pedase alfonso de kakiayam 


pertama-tama sediakan bahan2 yang tertera di atas (credit utk kakak kat pasar tadi coz advise kami barang wajib beli utk sediakan tom yam gong special only in jengka neyh)...

then selepas berperang hampir 1 jam 30 minit tepat pukul 11.30 malam waktu malaysia tom yam resipi baru ciptaan jejaka bujang rumah burung jengka pun siap utk d release...( credit to google coz ajar cra2 n step2 nak msak)...tp sebenarya kan rase dy sedap(maybe coz da lapar sngat kot )...      p/s :bagi korang2 yang x taw masakan di atas neyh sangat berisiko utk dimakan...aku pun terpaksa makan jer ari tuu "_" ..knape aku cakap hidangan neyh berisiko , hurm sebab effect dy same dengan klu korang minum minuman neyh

seriusly sebelum terlambat hargai la orang2 yang menyanyangi anda d sekeliling anda....


2.0 menu rahsia membancuh kopi (leak from starbuck USJ2)

firstly , opkos korang kena ade serbuk kopi n x de la mahal sangat pun ...orang kate masih mampu milik lagi (bule gune duit ptptn dlu then klu rase2 malas nak bayar bule join wat campfire kat dataran merdeka) ..

then korang kene ade serbuk putih neyh....tp ingat kalau korang letak banyak serbuk putih neyh , makin tinggi la peluang korang nak naek kete dalam rumah (kete sorong)...reason kenape aq ckp mcm tuu ialah rakyat malaysia adalah masayarakat paling ramai menghidap diabetes...ok2 klu korang x paham jugak..orang kene diabetes selalunya kene potong kaki k so tuu la aq ckp kena naek kete sorong...ade paham??

second last is the lovely kettle neyh....kite sangat2 perlukan dy kalau x jangan berangan la nak dapat air di suhu yang sesuai..btw credit tuu kotakkoko coz kettle neyh dy punyer...


and the lastly ialah creamer kopi yang sangat awesome neyh...so maybe ade yang tnyer kenape nak kene gune bende neyh...jwapan aq...sebb dy nampak stailo ok....n aq x berape minat sangat black coffee(kopi O)
...latte n mocha is more sedap kn kn...so jangan malu n jangan segan try la kat rumah korang...


hurm next topic (sori la tulis bnyak sbb nak update tiap2 ari bzy so klau dapat update jer mmg bnyak la cite ) ...so korang pena dengar x name neyh DIANDRA DIARJUNADI ?? jap2 kalau korang x kenal dy neyh aq bagi link utk korang ushya2 arr



sebenarya ade lagi....aku start minat dy sebab muke dy mirip dengan artis yang aku minat gile ...korang kenal x hayley williams a.k.a vocalis paramore yang pompuan halus2 je tuu...

*DIANDRA ARJUNANDI

*HAYLEY WILLIAMS

so ape kate korang??same kan kan ....maybe dorang ney adik beradik yang terpisah kecik2 dlu kot...sape taw kan...

next bagi korang budak2 jengka kat sekitar malaysia ney...aq taw korang rindu UITM kn kn so nah aq bagi adiah kat korang ...


sori2 k macam da banyak mengarut da neyh...lastly semalam i had a dream....its about a girl with a short hair n a nice white skin....tp sayangnya wa x nampak muke dy ....so wa sketch balik then jadi la mcm neyh....korang ade kenal x??


mungkin da boring idup kat jengka neyh sampai bende mcm neyh pun bule jadi...so ape2 pun wa harap korang enjoy cuti korang....x pya la pigi berhimpun tuu bagai...bukan dapat makanan free pun ...x de pun artis trun...lg bagus korang tlong mak korang berkebun kat umah...lastly selamat hari pekerja bagi genk2 yang keje part time tuu ( korang d kira bkerja jgk la kn hehe)...n happy oliday...see u again later oyasumi minna..


ego melody