Sunday, December 23, 2012

ammonia activate...

well salam 1 malaysia, singapura n brunei....setelah dekat 4 bulan x post bende baru sbb da malas nak menaip so atas takdir tuhan tgah 3/4 mlam neyh aq menaip la bagi memboleh kan mate aq trtutup...d samping itu, bule jgk merepek kat cneyh ('d samping itu', hahaha skema) ...btw wa da masuk sem ke 5  kat uitm pahang neyh n da nak masuk tahun kedua kat cneyh...sedih tuu x de lansung ...sbb x de bende yg nak d sedihkan pun...jap2 ade2 bende yg nak d sedihkan...hurm housemate wa a.k.a classmate wa da pg kluar dari u neyh...maybe da d takdir kan mcm tuu or maybe mmg wa neyh ilang kawan sorg2...x pe wa paham kalau ade A mesti ade Z, kalau ade 0 mesti ade 9 dan kalau ade pertemuan mesti ade perpisahan...tapi wa x risau pun...still dorg dalam malaysia kan...klu dorg ttba trlebih bajet pun pg oversea still dlam earth kn           ( janggal gile eja earth haha)so probalility nk trserempak tuu org kate ade walaupun tipis..contoh nyer wa bagi situasi ek...ttiba korg tgah joging pagi2 kat bukit jalil pnyer taman tuu, smbil dgr ipod (tiruan dri china ) smbil brpoyo-poyo pakai ray ban ( wa bg situasi jer taw adegan di dalam penulisan wa neyh lnsung wa x pena buat k) n sambil jeling2 kat amoi2 yg tgh joging sebelah myebelah korg ttba ade plak amoi yg brhenti betul2 d depan korg sambil trsenyum...dalam hati da mule perasan..." akhirnya x sia2 emak wa lahirkan wa kat rumah... x sangka anak dy dapat takel amoi"....dan bukan tuu jer siap sapa korg dengan name korg plak tuu....pemes amous betul ker korg kn2x....rupe-rupenyer tuu la member korg 1 skolah dulu..x kire la dulu korg rapat ker x, pena berborak ker x, scandel ker , ex gf ker , musuh ketat ker, geng ponteng ker , kaki lompat pagar ker , ko anti dy , dy anti ko ker , sume tuu x kesah sbb yg penting korg pena brkenal...sbb tuu bnyk orang2 kampung wa cakap dunia neyh x de la besar sngt ..lagi2 malaysia so pengajaran or orang kampung wa cakap moral value nyer ......(tut...tut....tututt)....dan selamenyer ...korg paham kn...aq mlas nak pikir la moral value dy ape ...kalau korg rajin nnt korg isi la sendiri tempat kosong tuu..next wa nak stori plak pasal sem neyh...subject dy killer abis , klu x datang kelas sehari tuu baek pg bilik ketua pengarah mintak dy drop kan subjek la ...so d sebabkan stress melampau...wa try men gem online ....boring tp still bule la ilang kan stress...n stress jgk wa nk pkir ayat seterusnya nak menaip neyh...hurm jap pkir jap nk taip ape ok2 da taw da nak cite ape ...korg pena ade x impian ape2 lepas habis study nnt....dalam 3 tahun lgi wa maybe akan grade sbagai student degree...amin (yg trbace tuu tolong amin)...so dari kecik lagi wa neyh mmg jnis x pena nak buat sesuatu benda tuu secare srius ...tapi kan walaupun wa mcm tuu dari kecik lagi wa berminat nak bukak cafe ...1st dulu tyme wa form 1 x silap...wa minat dengan roti (bun) mexico bun korg mesti taw kan..so suatu hari (tyme neyh wa kat sabah ek) wa pun kluar la pg bandar ngan mmber wa ...d sebabkan minat wa pada bun tuu wa tnyer la mmber baek wa tuu dan ttiba la jdi perbualan

mmber wa tuu: wan, budak2 laen kate dorg lambat cikit...jmpe jer kat cc.
wa: hurm ok la nak wat mcmane ....tapikan wa ade bau bende best la (mexico bun panas2 )
mmber wa tuu: taw la bau bun peberet ko , tuu harh kat atas bumbung tuu ade bakery.
wa: atas bumbung??

dan trjadi la crita d mane wa trigin nak tgok ( nk makan sbenarya ) bakery yg konon nya kat atas bumbung tuu..mmber wa neyh mmg asal dari sabah so mmg kawasan dy la bandar2 neyh...dy pun bwak la wa pg kat bakery tuu...n sriusly nk bagitau kat korg...bakery dy sngt lawa...ok wa bg byagan la kn...byang kn kat tggkat atas bangunan x de bumbung , ade pondok2 kat luar bakery tuu, n ade ruang makan kat luar , dorg sediakan jgk tb trgantung kat luar bakery , n tmpat tuu mmg lawa ...ssh la nk cite sbnrya klu trgin pg la kat sabah...n bile wa da masuk kolej matrikulasi kat penang ....wa jadi peminum kopi yg tegar sbb nak study pnyer pasal...lifestyle org matrik sngt jauh brbeza ngan u , dorg makn study, tido study, maen bola study, mandy study , n dorg mmg gile2 study...so d sebabkan wa neyh golongan ataupun orang kampung aq kate mahkluk tuhan yg banyak ego (llaki) so aq x nak kalah ngan dorg ...even aq x la pndai mcm dorg still aq x nak kalah dengan top2 student kat sane ...so bile study mmg kopi la jadi peneman d kala mate da hampir trtutup...n kalau da tiap2 hari minum kopi yg same opkos la boring kn...so tyme tuu la baru wa start cari kopi yg laen ...bagi pengetahuan korg n bagi penggemar nescafe ...nescafe dari dlu da kluar kan breakfast coffee, goodnight coffee, ginseng coffee, tongkat ali coffee (opss) , n peberet for all tyme adalah brown sugar coffee...white coffee bg wa x best sngt ....then bile wa tgok starbuck n oldtown n kopitiam dorg buat bisnes bende yg org kite ske ....minum kopi lepak smpai pgi...well budaye tuu x baek k...lepak2 x baek (hehehe) so wa sebagai wargenegara malaysia yg bakal mengundi tahun depan, yg trselamat dari 21.12.12 , budak kedah slang KL, mgambil inisiatif (*hahahaha) utk mmilik coffee house sndiri...sbnrya dri dlu wa tringin nak bukak coffee house + bakery....korg bayangkn ek...coffee house  korg dtg nk discuss pasal assignment...korg pun pesan la mocha, yg sorg lg mmber korg pesan latte....awek mmber korg plak capuchino...sambil2 SERONOK bincang assignment korg lapar ...trbau plak mexico bun yg baru lepas msak secare trbuka dlam coffee house tuu...mexico bun dengan pilihan inti coklat, butter, strawbery, kaya, blueberry ....korg pun rest dri disscussion smbil layan drama pilihan korg kat kawasan rehat dlm coffee house kat tingkat atas smbil korg mkn mexico bun yg panas n freshie ....baru la korg bule sambung disscuss assignment korg smula bile perut dah kenyang ...ayah wa pena pesan dulu...kalau nak kaya jgn study sbb nak keje bawah org...(mean keje mkn gaji la )..tp study la utk jadi bos...mrepek mmg mrepek tp tuu la impian wa dri dulu....x kesah pun x de syarikat besar, umah atas gunung nk turun kena naek cable car, kete bnyak mcm kat autocity,penang , bini ala2 kim kardashian , aset brjuta-juta...ckup la sederhana jer ...lagipun orang kampung wa cakap...carilah kegembiraan dalam idup, bukannya trsiksa semate-mate mgejar kemewahan sementare...well akhirnya mate wa mgalah jgk ....wa da nak tido dlu la ...nyte oyasuminasai
just tringat mmber jer

ingt A end with Z..start end with end..



5 comments:

x sun said...

kawan ko tu dah meninggal ke?al-fatihah

onez aerif[wan arif] said...

x...dy plih jalan laen....nnt kat pghujung jalan tuu jmpe balik...

x sun said...

pergh..ak baru kaji caption kt gambaq dinner raya tu, ak paham mksd ang.haha

onez aerif[wan arif] said...

gud to know la ko paham haha...well aq lepas neyh da x bule wat video la ..

x sun said...

kite skype jela.or ak wat video pastu send kat ko pastu ltak skali video ko.haha

Post a Comment

ego melody