Wednesday, October 24, 2012

1st week of the boring holidayz

yosh well salam to all malaysian, indonesian, brunei....da hampir2 seminggu wa brcuti sempena cuti sem wa utk kalineyh...mcm cuti2 yg laen memang la kalau makan tido makan tido jer habit wa...so cuti wa kalineyh mmg pelan nak tukar ckit tapi entah la jadi ker x kan2...utk minggu yang 1st neyh wa x start la lagi saje nak bagi reat badan a.k.a manjekan badan cukup2 sebab ade lagi sbulan wa pnyer plan neyh....ok so minggu 1st x de benda yang menarik pun..sumpah kalau wa cerita mesti korg kate aq pemalas tahap cipanzi....ok x la smpai cipanzi....well lepas jer paper last arituu wa pigi la makan jap kat restoren ibunda( kak long ) sampai2 jer da kena bahan n wa da agak da pun tp x pe biase la tuu...wa pigi pun saje nak tnyer khbar dorg sbb da nak cuti kan lgipun dorg ok ngan wa so kite hormat la balik " to make someone respect you, first you must respect them - abdullah hakim ( classmate smsld) " ...so lepas tuu keesokannya budak2 rumah wa balik lepas tengahari la jugak...plan asal dorg nak gerak pagi tapi biase la janji melayu kan...lepas jer dorang gerak rumah sunyi sepi...yang tinggal hanya wa ngan sahabat wa ihsan mazlan ....d sebabkan dah lame wa x stay kat rumah so kalineyh wa banyak luang kan mase dengan dia plan ...ingat berkwan biar beribu , bercinta biar satu k....malam tuu d sebabkan kami dua jer yang tinggal so kami pigi makan d kepci saje nak perabis duit cikit hehe....sriusly d sebabkan 1 ari x makan dapat jer kentuki tuu wa rase dy x sempat sentuh tekak wa trus laju jer bersemadi dalam perut wa.....hurm then balik rumah mcm biase layan muvi jer la padahal rumah n baju x pack lagi .....dlm pukul 4 mcm tuu la kot still kami dua x tido lagi...n bukan sebab takut ek sori skit kami beraney kot....last2 kami trsedar pkul 10pg yes waktu tempatan pkul 10pg malaysia....trus bukan maen kelam kabut kemas rumah , bawak masuk moto, tukar langsir, ganti cadar, siram pokok bunga, bagi ayam2 makan, lepaskan kambing d padang ragut, n sebagainya .....n nasib kami memang baek habis jer kemas ayah ihsan pun sampai....lepas pack sume dalam kete kami pun blah dari perkarangan astana villa rumah burung kami...x pe urusan2 dalam rumah tuu da disetel kan guard 24/7 brkawal d depan gate,tukang kebun ade n mcm2 la hehehe jangan mara tuan rumah...keluar jer dari perkarangan tuu menandakan cuti sem wa ngan seluruh budak2 uitm x kire la korg kat mane pun start .....lepas detik2 emo tuu kami mengalas perut d restoren virgin ( bg kami smua restoren yg pkerja dy x de llki adelah restoren virgin, so ade la dri virgin1 virgin 11 dan seterusnya )....kire mcm the last breakfast in jengka la ....(mcm sebelum neyh bgun srapan)... kluar trus ker highway KL yup da lame x naek kl rase mcm da dekat 2 bulan la jgk....ihsan ngan ayah dy hantar wa kat BTS ( stsn kmter bndar tasik selatan) p/s: thank utk ihsan ngan ayah dy...then wa gerak dri citu trus ke puchong ...n start la hari2 wa yg wa cakap kat atas tadi tido mkan tido makn....d sebabkan wa raye kat cneyh so sedikit boring sebab wa lagi suke raye kat kedah ade la suasane kampung ckit...neyh raye kat KL...=.=" ape la tuu x best klu nak sambut new year x pe la jgk mmg la best...sebenarya wa x bule tido tuu yg merepek kat blog neyh sori klu ade yg trbace post wa neyh...mmg x de isi bnde pun saje nak menaip maklum la student science computer jari tuu mcm da lekat huruf keyboard....k la nnt wa post lagi ek maybe lagi menarik kot sebab pelan nak keje jap kat kedah then holiday sorg2 kat langkawi island....korg pena x olidays sorg2 ?? x pena kan so kalineyh wa nak try bned neyh mcm best baru la survival ckit hehehe org mude sume bnde nak cube lgipun tempat tuu bnde2 murah bule la shoping ckit n jangan heran kalau laki suke shoping sebab ade jgk yg pompuan suke men bule kan ...ok la wa mcm nak layan youtube balik boring la taip lame so mane2 korg yg cuti tuu hepi olidays lagi2 yg ade org trsyang ...hehe utng la anda wish uol hepi la ek....n jgn plak mals2 x nak keje tgok mcm aq neyh pmlas pun tp sbb nak olidays sorg2 trpakse keje jgk heheh....oyasumi no blugerudesuka...

2 comments:

x sun said...

uii~ da lama takpi langkawi..

onez aerif[wan arif] said...

nice ex sun aziz...ingt aq x kenal even ko tukar id hehehe...jom la pg ramai2 cheq taw la hang nak pg penang nak mgorat nakam mami....lepaih tuu kite pg ushya marka kat langkawi pulak no jom2x

Post a Comment

ego melody