Sunday, December 23, 2012

ammonia activate...

well salam 1 malaysia, singapura n brunei....setelah dekat 4 bulan x post bende baru sbb da malas nak menaip so atas takdir tuhan tgah 3/4 mlam neyh aq menaip la bagi memboleh kan mate aq trtutup...d samping itu, bule jgk merepek kat cneyh ('d samping itu', hahaha skema) ...btw wa da masuk sem ke 5  kat uitm pahang neyh n da nak masuk tahun kedua kat cneyh...sedih tuu x de lansung ...sbb x de bende yg nak d sedihkan pun...jap2 ade2 bende yg nak d sedihkan...hurm housemate wa a.k.a classmate wa da pg kluar dari u neyh...maybe da d takdir kan mcm tuu or maybe mmg wa neyh ilang kawan sorg2...x pe wa paham kalau ade A mesti ade Z, kalau ade 0 mesti ade 9 dan kalau ade pertemuan mesti ade perpisahan...tapi wa x risau pun...still dorg dalam malaysia kan...klu dorg ttba trlebih bajet pun pg oversea still dlam earth kn           ( janggal gile eja earth haha)so probalility nk trserempak tuu org kate ade walaupun tipis..contoh nyer wa bagi situasi ek...ttiba korg tgah joging pagi2 kat bukit jalil pnyer taman tuu, smbil dgr ipod (tiruan dri china ) smbil brpoyo-poyo pakai ray ban ( wa bg situasi jer taw adegan di dalam penulisan wa neyh lnsung wa x pena buat k) n sambil jeling2 kat amoi2 yg tgh joging sebelah myebelah korg ttba ade plak amoi yg brhenti betul2 d depan korg sambil trsenyum...dalam hati da mule perasan..." akhirnya x sia2 emak wa lahirkan wa kat rumah... x sangka anak dy dapat takel amoi"....dan bukan tuu jer siap sapa korg dengan name korg plak tuu....pemes amous betul ker korg kn2x....rupe-rupenyer tuu la member korg 1 skolah dulu..x kire la dulu korg rapat ker x, pena berborak ker x, scandel ker , ex gf ker , musuh ketat ker, geng ponteng ker , kaki lompat pagar ker , ko anti dy , dy anti ko ker , sume tuu x kesah sbb yg penting korg pena brkenal...sbb tuu bnyk orang2 kampung wa cakap dunia neyh x de la besar sngt ..lagi2 malaysia so pengajaran or orang kampung wa cakap moral value nyer ......(tut...tut....tututt)....dan selamenyer ...korg paham kn...aq mlas nak pikir la moral value dy ape ...kalau korg rajin nnt korg isi la sendiri tempat kosong tuu..next wa nak stori plak pasal sem neyh...subject dy killer abis , klu x datang kelas sehari tuu baek pg bilik ketua pengarah mintak dy drop kan subjek la ...so d sebabkan stress melampau...wa try men gem online ....boring tp still bule la ilang kan stress...n stress jgk wa nk pkir ayat seterusnya nak menaip neyh...hurm jap pkir jap nk taip ape ok2 da taw da nak cite ape ...korg pena ade x impian ape2 lepas habis study nnt....dalam 3 tahun lgi wa maybe akan grade sbagai student degree...amin (yg trbace tuu tolong amin)...so dari kecik lagi wa neyh mmg jnis x pena nak buat sesuatu benda tuu secare srius ...tapi kan walaupun wa mcm tuu dari kecik lagi wa berminat nak bukak cafe ...1st dulu tyme wa form 1 x silap...wa minat dengan roti (bun) mexico bun korg mesti taw kan..so suatu hari (tyme neyh wa kat sabah ek) wa pun kluar la pg bandar ngan mmber wa ...d sebabkan minat wa pada bun tuu wa tnyer la mmber baek wa tuu dan ttiba la jdi perbualan

mmber wa tuu: wan, budak2 laen kate dorg lambat cikit...jmpe jer kat cc.
wa: hurm ok la nak wat mcmane ....tapikan wa ade bau bende best la (mexico bun panas2 )
mmber wa tuu: taw la bau bun peberet ko , tuu harh kat atas bumbung tuu ade bakery.
wa: atas bumbung??

dan trjadi la crita d mane wa trigin nak tgok ( nk makan sbenarya ) bakery yg konon nya kat atas bumbung tuu..mmber wa neyh mmg asal dari sabah so mmg kawasan dy la bandar2 neyh...dy pun bwak la wa pg kat bakery tuu...n sriusly nk bagitau kat korg...bakery dy sngt lawa...ok wa bg byagan la kn...byang kn kat tggkat atas bangunan x de bumbung , ade pondok2 kat luar bakery tuu, n ade ruang makan kat luar , dorg sediakan jgk tb trgantung kat luar bakery , n tmpat tuu mmg lawa ...ssh la nk cite sbnrya klu trgin pg la kat sabah...n bile wa da masuk kolej matrikulasi kat penang ....wa jadi peminum kopi yg tegar sbb nak study pnyer pasal...lifestyle org matrik sngt jauh brbeza ngan u , dorg makn study, tido study, maen bola study, mandy study , n dorg mmg gile2 study...so d sebabkan wa neyh golongan ataupun orang kampung aq kate mahkluk tuhan yg banyak ego (llaki) so aq x nak kalah ngan dorg ...even aq x la pndai mcm dorg still aq x nak kalah dengan top2 student kat sane ...so bile study mmg kopi la jadi peneman d kala mate da hampir trtutup...n kalau da tiap2 hari minum kopi yg same opkos la boring kn...so tyme tuu la baru wa start cari kopi yg laen ...bagi pengetahuan korg n bagi penggemar nescafe ...nescafe dari dlu da kluar kan breakfast coffee, goodnight coffee, ginseng coffee, tongkat ali coffee (opss) , n peberet for all tyme adalah brown sugar coffee...white coffee bg wa x best sngt ....then bile wa tgok starbuck n oldtown n kopitiam dorg buat bisnes bende yg org kite ske ....minum kopi lepak smpai pgi...well budaye tuu x baek k...lepak2 x baek (hehehe) so wa sebagai wargenegara malaysia yg bakal mengundi tahun depan, yg trselamat dari 21.12.12 , budak kedah slang KL, mgambil inisiatif (*hahahaha) utk mmilik coffee house sndiri...sbnrya dri dlu wa tringin nak bukak coffee house + bakery....korg bayangkn ek...coffee house  korg dtg nk discuss pasal assignment...korg pun pesan la mocha, yg sorg lg mmber korg pesan latte....awek mmber korg plak capuchino...sambil2 SERONOK bincang assignment korg lapar ...trbau plak mexico bun yg baru lepas msak secare trbuka dlam coffee house tuu...mexico bun dengan pilihan inti coklat, butter, strawbery, kaya, blueberry ....korg pun rest dri disscussion smbil layan drama pilihan korg kat kawasan rehat dlm coffee house kat tingkat atas smbil korg mkn mexico bun yg panas n freshie ....baru la korg bule sambung disscuss assignment korg smula bile perut dah kenyang ...ayah wa pena pesan dulu...kalau nak kaya jgn study sbb nak keje bawah org...(mean keje mkn gaji la )..tp study la utk jadi bos...mrepek mmg mrepek tp tuu la impian wa dri dulu....x kesah pun x de syarikat besar, umah atas gunung nk turun kena naek cable car, kete bnyak mcm kat autocity,penang , bini ala2 kim kardashian , aset brjuta-juta...ckup la sederhana jer ...lagipun orang kampung wa cakap...carilah kegembiraan dalam idup, bukannya trsiksa semate-mate mgejar kemewahan sementare...well akhirnya mate wa mgalah jgk ....wa da nak tido dlu la ...nyte oyasuminasai
just tringat mmber jer

ingt A end with Z..start end with end..



Wednesday, October 24, 2012

1st week of the boring holidayz

yosh well salam to all malaysian, indonesian, brunei....da hampir2 seminggu wa brcuti sempena cuti sem wa utk kalineyh...mcm cuti2 yg laen memang la kalau makan tido makan tido jer habit wa...so cuti wa kalineyh mmg pelan nak tukar ckit tapi entah la jadi ker x kan2...utk minggu yang 1st neyh wa x start la lagi saje nak bagi reat badan a.k.a manjekan badan cukup2 sebab ade lagi sbulan wa pnyer plan neyh....ok so minggu 1st x de benda yang menarik pun..sumpah kalau wa cerita mesti korg kate aq pemalas tahap cipanzi....ok x la smpai cipanzi....well lepas jer paper last arituu wa pigi la makan jap kat restoren ibunda( kak long ) sampai2 jer da kena bahan n wa da agak da pun tp x pe biase la tuu...wa pigi pun saje nak tnyer khbar dorg sbb da nak cuti kan lgipun dorg ok ngan wa so kite hormat la balik " to make someone respect you, first you must respect them - abdullah hakim ( classmate smsld) " ...so lepas tuu keesokannya budak2 rumah wa balik lepas tengahari la jugak...plan asal dorg nak gerak pagi tapi biase la janji melayu kan...lepas jer dorang gerak rumah sunyi sepi...yang tinggal hanya wa ngan sahabat wa ihsan mazlan ....d sebabkan dah lame wa x stay kat rumah so kalineyh wa banyak luang kan mase dengan dia plan ...ingat berkwan biar beribu , bercinta biar satu k....malam tuu d sebabkan kami dua jer yang tinggal so kami pigi makan d kepci saje nak perabis duit cikit hehe....sriusly d sebabkan 1 ari x makan dapat jer kentuki tuu wa rase dy x sempat sentuh tekak wa trus laju jer bersemadi dalam perut wa.....hurm then balik rumah mcm biase layan muvi jer la padahal rumah n baju x pack lagi .....dlm pukul 4 mcm tuu la kot still kami dua x tido lagi...n bukan sebab takut ek sori skit kami beraney kot....last2 kami trsedar pkul 10pg yes waktu tempatan pkul 10pg malaysia....trus bukan maen kelam kabut kemas rumah , bawak masuk moto, tukar langsir, ganti cadar, siram pokok bunga, bagi ayam2 makan, lepaskan kambing d padang ragut, n sebagainya .....n nasib kami memang baek habis jer kemas ayah ihsan pun sampai....lepas pack sume dalam kete kami pun blah dari perkarangan astana villa rumah burung kami...x pe urusan2 dalam rumah tuu da disetel kan guard 24/7 brkawal d depan gate,tukang kebun ade n mcm2 la hehehe jangan mara tuan rumah...keluar jer dari perkarangan tuu menandakan cuti sem wa ngan seluruh budak2 uitm x kire la korg kat mane pun start .....lepas detik2 emo tuu kami mengalas perut d restoren virgin ( bg kami smua restoren yg pkerja dy x de llki adelah restoren virgin, so ade la dri virgin1 virgin 11 dan seterusnya )....kire mcm the last breakfast in jengka la ....(mcm sebelum neyh bgun srapan)... kluar trus ker highway KL yup da lame x naek kl rase mcm da dekat 2 bulan la jgk....ihsan ngan ayah dy hantar wa kat BTS ( stsn kmter bndar tasik selatan) p/s: thank utk ihsan ngan ayah dy...then wa gerak dri citu trus ke puchong ...n start la hari2 wa yg wa cakap kat atas tadi tido mkan tido makn....d sebabkan wa raye kat cneyh so sedikit boring sebab wa lagi suke raye kat kedah ade la suasane kampung ckit...neyh raye kat KL...=.=" ape la tuu x best klu nak sambut new year x pe la jgk mmg la best...sebenarya wa x bule tido tuu yg merepek kat blog neyh sori klu ade yg trbace post wa neyh...mmg x de isi bnde pun saje nak menaip maklum la student science computer jari tuu mcm da lekat huruf keyboard....k la nnt wa post lagi ek maybe lagi menarik kot sebab pelan nak keje jap kat kedah then holiday sorg2 kat langkawi island....korg pena x olidays sorg2 ?? x pena kan so kalineyh wa nak try bned neyh mcm best baru la survival ckit hehehe org mude sume bnde nak cube lgipun tempat tuu bnde2 murah bule la shoping ckit n jangan heran kalau laki suke shoping sebab ade jgk yg pompuan suke men bule kan ...ok la wa mcm nak layan youtube balik boring la taip lame so mane2 korg yg cuti tuu hepi olidays lagi2 yg ade org trsyang ...hehe utng la anda wish uol hepi la ek....n jgn plak mals2 x nak keje tgok mcm aq neyh pmlas pun tp sbb nak olidays sorg2 trpakse keje jgk heheh....oyasumi no blugerudesuka...

Sunday, October 14, 2012

minggu2 terakhir d jengka sebelum ke kedah

salam 1 malaysia, indonesia n singapura, brunei....apekhabar korg ....wa anggap korang dalam keadaan baek jer la kan..yg x berape sihat tuu jage la kesihatan korg jangan bile sakit tuu da melarat baru nak cari ubat, susah nak sembuh nnt k...ok arineyh wa bukan nak cakap psal kesihatan ker ape ker just nak inform kat korang yg lagi semggu wa berade kat jengka neyh...hepi yg teramat sangat la katekan...da lame x balik umah wa kat kedah tuu , jumpe parent, adik bradik pe bagai n jmpe mmber2 wa kat KL...tapi sebelum tuu wa still ade lagi dua paper untk d jawab...1st operating system(os) n 2nd database(its) dua2 memang susah n dua2 bule wat wa sakit kepale...pesanan wa tuk korang study la awal2 ...klu x nak study awl pun wat la note awal2 so nnt da final senang tinggal tgok jer note x de la bile da last2 neyh bru nak cri note or bru nak karang note sndiri....hurm d sebabkan wa neyh baru jer lepas kan tension so wa nak ajar korg tips nak lepaskan stress d musim exam neyh mgikut format n cara wa ....

1st.hang out dengan member korang


gambar neyh memang da agak lame la jugak...tyme neyh parent wa wat haji , so wa sambut raye haji dengan member skola menengah wa...dorg sume stay kat UPM, thank kat korg sebab sediakan tempat n celebrate raye haji ngan wa...klu x silap tyme neyh kami nak pg beraye kat rumah mak cik salah sorg dari mmber kitaorg...

2nd.wat xtiviti brkumpulan (ayat budak skola)


bagi wa klu tyme2 tengah stress tgah down psal exam ker psal awek ker psal member korg ker jgn la pg kepade bnde yg bule mrosak kan dri mcm minum coke 1 botol besar , makan puding laju2, telan big apple celup coklat panas...bahaye sume tuu...lebih baek korg terokai alam (ceh ayat) yg cantik gile neyh..gambar kat atas neyh gmbr gunung senyum , terengganu....antara gunung yg tggi jgk la kat malaysia neyh...n prmandangan dy cantik gile ....nak smpai ke puncak dy makan mase 6-8 jam jgk la ...tp ape2 pun best n bule mghilangkn tekana korg ...

3rd.berenang-renang ketepi, bersenang-senang kemudian....


ok bagi korg yg minat berenang tuu neyh antara spot2 yg best jgk la nak mandy tp ade lgi yg best mcm yg wa try ari tuu kat janda baek la sngt...air dy x paya cakap mmg x de heater sejuk gile tp tempat dy mmg best ssuai bagi kaki2 terjn papan anjal mcm wa neyh...sebenarnya berenang dapat mengendurkan urat2 korg yg tgh stress(menengang tuu) lagi2 klu air yg sejuk memang korg da x pkir dah msalah korg yg penting enjoy selagi bule iye la nnt da lepas mandy nak kena pkir psal exam korg balik da kan...hee

4th. bermain alat music (perhh ayat astaga)


yess bagi korg yg kaki music kat luar sane tyme2 stress neyh la tyme yg paling bnyk idea kluar kan2...tuu la klu org tuu baru clash (d tggalkan kekasih/awek/mata air/cewek/buah hati/girlfriend)mmg bnyk la lagu2 baru yg dorg wat ...x ckup dengan suare sumbang dorg lirik2 dy pun bule wat korg yg dengar tuu tergelak sendiri......

bnde alah oren neyh da lame pergi tinggal kan wa ....dy pergi tggal kan sribu satu kenangan ...x pe wa relakan pemergian mu...brsemadi la ko dengan aman moge pemergian mu mmbawa erti kepade driku (ok2 aq x wat dah ayat mcm tuu)...


tuu jer la tips yg mampu wa bagi tuk kalineyh nnt da cuti maybe wa x rajin update kot sebab pikir nak keje kot...or nak tolong ayah aq la plak cian biar dy keje sorg2...wat korg yg student uitm gud luck tuk fianl exam korg nnt bule la korg enjoy tyme cuti rilek jer ckit jer lgi...n wat mmber2 wa yg brade x kire la kat mane jer dlam dunia neyh jage dri korg baek2 ingat reunion kat bali 2020...n kepade yg x berape jauh tuu wa mntak maap sebab selalu wat ko marah, wa taw wa neyh bukan nyer jenis yg baek sangt n thank sebab sabar ngan wa....k la oyasumi no blugerudesuka

Thursday, October 4, 2012

1st paper cs110 tahun kedua uitm jengka pahang

salam malaysia, singapura, brunei...ape cerr korang4x kat sane ...x kesah la ade ke x orang nak bace kan at least wa bagi salam perkenalan..da agak lame wa x tulis blog neyh so d malam yg da memang agak lewat neyh wa nak karang sdikit tentang final exam yg da berjalan kat u wa neyh ....so da masuk kali ke empat wa amek final test neyh ...so exam kalineyh wa x de la seram sejuk sngat ...study pun macam ala kadar jer maybe da perasan diri tuu senior sangat kot hehe...ape2 pun wat member umah wa (RUMAH BURUNG) wa ucapkan gud luck ...fighting2 smpai ke abis walaupun fyi kelas wa mmg da kena mark ngan sume lecture falculty wa ....=.= sbb dy same jer stiap sem ....x pe la wa x amek port pun ...hak dorg nak pikir ape pun...wa sbagai student follow jer ...just klu nak brdendam tuu harap jangan la kite same2 manusia so brtimbang rase la ckit ...even mmg klas wa pnyer salah pun...remaje neyh biase la jgn d manje sngt n jgn d kasar sngt...mgikut kajian yg aq wat hehe...golongan remaje la gologan yg pling kena jage bukannye tyme dorg budak2 ...tyme budak2 dorg mmg akan ikut ape jer parent dorg sruh...SEBAB dorg takut ke hukum , kena denda tido luar rumah, x bgi kluar maen2 petang n etc la kan....golongan remaje neyh special...hanye orang yg pandai jer yg taw macamane nak kwal dorg ...sbb tuu kebanyakan pasangan yg kawin mude n yg dapat anak awl dorg paham perasaan anak dorg dan kebnyakan nya rapat dengan anak dorg ...ini mnurut kamus aq hubungan diantara dua pihak (kluarga n remaje ) sngat penting bagi gologan mcm wa neyh (remaje)...sbb mgikut ape yg wa blajar dalam kelas utk mnjadi pemimpin berjaye mean x kesah la dy bos ker parent ker kan dorg kena belajar memasukakn diri dorg dalam situasi orang trsebut...mean klu orang yg nak d nasihat tuu student dy kena berfikiran sperti student ...ape yg dorg minat , kenape dorg tido lewat, bnyak x problem laen selain problem dalam kelas n sbagainya ...kalau parent or lecture or bos dorg aplikasi kan benda neyh insyaAllah dorg akan lebih memahami kenape student tuu wat tindakan mcm tuu, nape dy datang kelas lewat, nape dy x dtg kelas lnsung , nape dy x siap assignment n sebgainya kn....tp klu da kes pemalas mmg x paya apply bnde neyh pukul jer bg dy sedar ckit n bg d brpijak d bumi yg nyata ckit x paya nak brangan nak ade putera raje dtg melamar naek kete kude (senang jer nk kaye study malas)...ok da melncong sbnrnya neyh back to topic...paper 1st wa tdi paper website csc318 ....overall ok la ...x de la killer sngt tp x nak brlagak kang x pasal2 repeat lgi kan hehe...so next paper lagi smggu mmg jauh kan gap dy smpat wa nak brenjoy dlu hahaha....so bg korg kat luar sane wa nak mntak maap dri hjung rmbut hngga hujung kaki....wa neyh x perfect bnyk wat salah kat org n lastly slamt mnjwab paper bg yg mnjawab paper hehe(entah ape ayat ) n oyasumi no blugerudesuka

Monday, August 20, 2012

rayetapixmacamrayeapekejadahnyerkalaumacamtuupenatakushoping

Salam malaysia, indonesia, brunei ....selamat menyambut hari raya aidifitri bagi korg sume yang beragama islam dan x lupe wat member2 wa yang berade kat mane pelosok dunia pun wa sentiase mendoakan korg agar bahgia selalu...so mcmane korang punyer raye tahun neyh???meletup , sederhana, sedih , exctited ....walau mcmane pun korg pnyer smbutan terhadap raye tahun neyh sentiase la ingat orang yang lagi rendah dari kite mean jangan kite nak raye sndiri jer kalau ade rezeki lebih tuu sedekah kan la sdikit pada yang memerlukan walaupun wa neyh bukanya berkemampuan sangat and bukan selalu menderma pun tp saje nak bagi korang terase so yang mampu tuu bantu2 la yang kurang tuu...ala x paya nak pg jauh smpai nak kena tunggu bersamamu tv3 tuu apebagai cube korang jalan keliling kampung korang ...ala x penat pun dlu korang ok jer zaman kecik2 round kampung nak collect duit raye kan skunk da besar kudrat da lebih knape x mampu nak jlan2 lawat orang kampung sndiri kan...nak d jadikan cerita pagi td lepas solat raye wa ngan adik cousin wa pun meround la kampung ( jalan kaki taw bkn naek kete) saje nak tgok kampung sndiri da agak lame x tengok kampung sendiri maklum la diri sntiase merantau jer kan ...rase2 last mlawat kampung tyme darjah 6 dlu hahaha mmg da bnyak mmbangun dah kampung aq ...x de la mmbangun smpai ade drive tru mcD , tutti frutti, burger king, secret resipi tuu sume kan cume bnyak da rumah2 kampung dah d upgrade maklum la orang melayu skunk neyh sume da maju hehehe....tapi yang x best nyer d sebalik umah besar yang sedang naek tuu ade terlihat sebuah rumah nenek tua neyh still usang , kecian wa tengok nak menolong kite bukannya anak dato anak YB kan so wa jenguk jer la datang melawat mcm tuu....then wa tengok muke dy hepi gile ade tetamu...=.= iye la besanya budak2 yg dtg tggu depan pintu jer then cakap " x nak makan dah sbb da kenyang datang neyh sbb nak duit raye "...budak2 biase la tuu...back to our story wa x sangka nenek tuu kenal lagi ngan wa hehe....tapi dy x kenal name la dy kenal ngan nenek wa ...tapi still terharu ade lagi orang kampung yang kenal wa maklum la da lame x balik kat Lubok Kawah neyh...so lepas tuu wa jalan2 lagi kat kampung wa ...kampung wa x de la besar mane pun then wa pigi kat umah anak gadis ( teman sepermainan wa tyme kecik dlu) bile wa pg jer tengok2 rumah dy da besar da pun dlu wa rase kecik jer hehe....d sebabkan wa rapat ngan parent dy wa pun berbual la pnjang kat umah dy ....bile wa mention jer pasal jengka bule plak dorg kate x pena dengar pun tempat tuu =.= ok x pe dimaafkan sbb orang kampung wa sndiri kan ...so wa pun jmpe la dgn tman seprmainan wa tyme kcik2 dlu tuu....sbnrya baru wa taw dy mude lgi dri wa hahaha....da besar da budak tuu upenyer dlu tomboy gile slalu join wa naek pkok mndy sungai fyi dlu wa mcm kampung boy la jalan2 kat kampung x pkai seliper rilek jer hehehe....then d sebabkan kedah a.k.a malaysia neyh panas sangat9x wa pun mntak diri n pulang ke rumah balik ( umah pusake kluarge) tyme wa balik parent wa baru balik dri kbur wa pun ape lgi mntak duit raye lerr nasib la da besar mcm neyh pun mak bapak bgi lg kn....so raye wa thun neyh sederhana la org kate x de la xcited sangat ...



*kebanyakannya wa abiskan sbb berat badan wa turun 10kg tyme puase ari tuu so misi raye neyh nak naek kan 10kg blik hehehe...



*sekembalinye wa kat kedah cousin aq da tunggu dalam kete n ajak wa naek thailand sbb nak cari mercun hehe kami borong 1 plastik itam besar kot ...so kepade pkcik2 kastam kmi mnta maap zahir batin hehe jgn marah..


raye kan baru sehari so nnt wa post lgi ek......wa pun da penat sebenarnya arineyh...penat mmbawa orang pgi beraye...wa x beraye pun x pe ....wa x de mmber pun kat cneyh sebenarnya ....wat mmber2 wa dari 18th gen , UiTM jengka Pahang n Matrikulasi Penang wa mgucapkan selamat hari raye n maaf zahir batin andai wa neyh pena trbuat silap, pena trkutuk , pena trpukul, pena trmaki, pena trmakan x bayar, pena trtipu n etc .smoge kite sume d pertemukan lagi pada 1 syawal tahun hadapan klu umur masing still panjang kan hehe...wat yg x berapa jauh d sane jge dri elok2 wa hnye mmpu tggu jer hehe nak mcg x braneyh nak tgur tkut salah org klu mmg dah d perjodohkan ko la tulang rsuk kiri wa yg da lame wa cri mmg wa brsykur d pertemukan olehnya pada bulan baek neyh hehe k la oyasuminasai no blugerudesuka n selamat berhari raye!!! ^_^ 

Saturday, June 2, 2012

cuti sem , cuti bersame keje

salam...apakabar korang , mcm biase mmg aq update tengah2 malam...line dy ok sikit x de gangguan untuk aq menaip ...so sedar x sedar lagi seminggu koraang sume ade kat rumah bapak korang sebelum berangkat ke bumi jengka balik....sudah la tuuu kan cuti pun dua bulan lebih dari memadai...bagi korang yg kat mekah tuu tgah wat haji aq doa kan trbaek utk korang walaupun aq sedar aq neyh mcmna la sangat ...bagi korang yg dapat pg ke uitm arau perlis tuu bagi smbung ke degree pun aq doakan yg trbaek utk korang ...aq tmpang gembira n sebenarnya sedih skit sebab makin kurang la orang nnt dalam kelas mkin bertambah la malas aq nak ke kelas ...apa2 pun sbenrnya tyme cuti ari tuu hurm minggu lepas sebenarnya aq pg la mlawat uitm arau tuu (saje nak tgok) bagi pndapapt aku bule than jgk la not bad la org putih kate ...x de la kmpung sngat mcm jengka ...jengka sbnrya x kmpung pun dy kategori pekan kecil kot...so klu korg cuti rajin2 la snggah kat umah aq kat kedah....aq hidang jgk  la air mcm tuu hehe....owh x lupe jgk kat mmber aq yg da brtunang tuu alhamdulilah da smpai pun jodoh dy ek....(aq mntak maap dri hujung rmbut smpai ujung kaki sbb x dpt dtg ) reason dy sbb mak aq baru dpt pindah mngejut....aq mmg da kat kedah tyme tuu , mmg plan da nak pg then mak aq kol sruh balik pahang tlong pack kn barang dy...then last2 aq try la balik jgk malam tuu...tp x dpt nak lawan mate aq yg mgantok neyh akhirya aq brmalam kat r&r sungai perak....sori2 k nnt weeding aq dtg...n lastly wat mmber2 18th gen aq yg tgh enjoy baru nak start cuti ney slamat brcuti x pe nnt raye kite lepak same2 ek...k oyasuminasai

Saturday, April 28, 2012

jengkarian power....superb!!!

salam u guys...result exam korang gempak2 kan no wonder la x de sorang pun nak sedih , maybe aku jer kot...but at least aq x la sedih sangat pun ..benda da predict nak jadi la katakan...btw malam neyh aku bukan nak stori mori pasal exam...bende da lepas jangan dikenang...wiseman pena berkata bende yang lepas tuu ibarat ludah , jangan nak pandang semula apelagi take it back (ayat td trpakse d BI kn agar x trlalu ganas)..so aku macam korang2 sume jugak pena fail then fail lagi then .....jangan risau la jarang bende tuuu nak berulang banyak2 kali...k dah2 x seronok cakap pasal exam neyh so let proceed to the main topic...hurm mcm post2 yang lepas aku try nak cri kebahagian kat tanah subur di bawah naugan langit jengka neyh ( bantuan google translete) so aku try sedaya upaya aku nak jeles kan korang (tolong la jeles)...whatever so lets go..

1.0 cara2 memasak tom yam gong la de pedase alfonso de kakiayam 


pertama-tama sediakan bahan2 yang tertera di atas (credit utk kakak kat pasar tadi coz advise kami barang wajib beli utk sediakan tom yam gong special only in jengka neyh)...

then selepas berperang hampir 1 jam 30 minit tepat pukul 11.30 malam waktu malaysia tom yam resipi baru ciptaan jejaka bujang rumah burung jengka pun siap utk d release...( credit to google coz ajar cra2 n step2 nak msak)...tp sebenarya kan rase dy sedap(maybe coz da lapar sngat kot )...      p/s :bagi korang2 yang x taw masakan di atas neyh sangat berisiko utk dimakan...aku pun terpaksa makan jer ari tuu "_" ..knape aku cakap hidangan neyh berisiko , hurm sebab effect dy same dengan klu korang minum minuman neyh

seriusly sebelum terlambat hargai la orang2 yang menyanyangi anda d sekeliling anda....


2.0 menu rahsia membancuh kopi (leak from starbuck USJ2)

firstly , opkos korang kena ade serbuk kopi n x de la mahal sangat pun ...orang kate masih mampu milik lagi (bule gune duit ptptn dlu then klu rase2 malas nak bayar bule join wat campfire kat dataran merdeka) ..

then korang kene ade serbuk putih neyh....tp ingat kalau korang letak banyak serbuk putih neyh , makin tinggi la peluang korang nak naek kete dalam rumah (kete sorong)...reason kenape aq ckp mcm tuu ialah rakyat malaysia adalah masayarakat paling ramai menghidap diabetes...ok2 klu korang x paham jugak..orang kene diabetes selalunya kene potong kaki k so tuu la aq ckp kena naek kete sorong...ade paham??

second last is the lovely kettle neyh....kite sangat2 perlukan dy kalau x jangan berangan la nak dapat air di suhu yang sesuai..btw credit tuu kotakkoko coz kettle neyh dy punyer...


and the lastly ialah creamer kopi yang sangat awesome neyh...so maybe ade yang tnyer kenape nak kene gune bende neyh...jwapan aq...sebb dy nampak stailo ok....n aq x berape minat sangat black coffee(kopi O)
...latte n mocha is more sedap kn kn...so jangan malu n jangan segan try la kat rumah korang...


hurm next topic (sori la tulis bnyak sbb nak update tiap2 ari bzy so klau dapat update jer mmg bnyak la cite ) ...so korang pena dengar x name neyh DIANDRA DIARJUNADI ?? jap2 kalau korang x kenal dy neyh aq bagi link utk korang ushya2 arr



sebenarya ade lagi....aku start minat dy sebab muke dy mirip dengan artis yang aku minat gile ...korang kenal x hayley williams a.k.a vocalis paramore yang pompuan halus2 je tuu...

*DIANDRA ARJUNANDI

*HAYLEY WILLIAMS

so ape kate korang??same kan kan ....maybe dorang ney adik beradik yang terpisah kecik2 dlu kot...sape taw kan...

next bagi korang budak2 jengka kat sekitar malaysia ney...aq taw korang rindu UITM kn kn so nah aq bagi adiah kat korang ...


sori2 k macam da banyak mengarut da neyh...lastly semalam i had a dream....its about a girl with a short hair n a nice white skin....tp sayangnya wa x nampak muke dy ....so wa sketch balik then jadi la mcm neyh....korang ade kenal x??


mungkin da boring idup kat jengka neyh sampai bende mcm neyh pun bule jadi...so ape2 pun wa harap korang enjoy cuti korang....x pya la pigi berhimpun tuu bagai...bukan dapat makanan free pun ...x de pun artis trun...lg bagus korang tlong mak korang berkebun kat umah...lastly selamat hari pekerja bagi genk2 yang keje part time tuu ( korang d kira bkerja jgk la kn hehe)...n happy oliday...see u again later oyasumi minna..


Monday, April 16, 2012

short sem dilemma (*_*)"

salam malaysia, singapura, brunei....salam jugak bagi korang2 yang kena amek intesesi kat luar sane tuu..apemacam??seronok??..&^(*&*&*&((&&* seus aq x memaki..planning punya baik sebulan lepas akhirnya x kemana jugak, life tyme wat shortsem la aku rase life paling borink gile...maybe x dapat rentak dia lagi kot...so berteman kan ihsan mazlan (kotakkoko) ,yuhyi faiz, n ngan abg angkat dy (jepp) , aku dok meghadapi dugaan ini (ayt filem haha) ...tapi sbenarya ade jugak la xtiviti mean ok la dri x de kan...
so pd hari pertabalan agung ari tuu tyme korg rase gegaran tsunami tuu aku ngan yang lain2 pegi la meround2 pahang (mcm luas sangat) ...then sampai la ke StarmaLL (mertakab) seus aku ingat kat alor star kedah jer ade starmall kat cney pun ade gak  =.= skunknya dapt gak rase mcm balik ke kampung ckit..so ape lagi yang kami wat kat sane opkos la tengok wayang






yup sebenarnya kami nak pg tengok the avenger tp x kluar lagi kan so kami tgok HUNGER GAME  jer la ...cite dy best tapi lambat maybe director muda kot...tp x pe skunk2nya ilang jugak boring aku kat jengka tuu kan kan ..lepas abis hunger game kompom la hungry kan so big apple jadi mangsa...n lastly aq harap korg jeles...jels la ek...



disebabkan student degree jer ade kat cneyh n budak2 intesesi pun x de la sebrape ramai so bile jer ade org jumpe kami dorg salah anggap , dorg ingat kami budak degree hyehye...kat jengka neyh x de tempat lain la yang aku nak lepak kecuali kat pagar neyh harh...dengan lampu yang menarik hati , suasana yang menghiburkan mengundang rasa seronok yang teramat sngat ( bukan aku yang taip) so kesimpulanya hargai la ape yang korg ade ...x de motif ...

k la oyasumi nasai...


Tuesday, April 3, 2012

a little pieces of heaven ...olidayz mariii



yosh....apekhabar malaysia, indonesia dan brunei....semenjak kebelakangan neyh sume orang da buzy ngan exam betul x?? klu x final exam pun maybe exam muet ker ...exam memandu kereta ker n same waktu dengannya la kan..bagi wa pulak yang baru habis jawab paper final kat u teringin nak merase cuti selame semiggu kat key ell ney...so ari ney jom wa menjeleskn korg dengan xtiviti 1st wa d key elllll...









ngeh3x....maybe x menarik kot btw neyh aku pigi utk beli mkanan nak melawat adik wa kat asrama...kadang2 korg yang jadi abang atau kakak tuu pena x pikir...korg neyh jadi abang or kakak yang macamana / korg betul ke wat keje seorang kakak or abang / korg layak ke jadi kakak or abang / huhu ape2 pun skurangnyer2 kite cube jadi abang or kakak yang baek btul x...so hargai org yang ade pertalian dengan korg sume maksud aq bukan family jer taw , kaum kerabat , org lain sekeliling , lecturer, pak cik kebun n semua tuu la ...sbb kalau bkn kite nak hargai dorg sape lgi kan ..x kn nak hrapkn strangers plak kn kn...so korg 1 malaysia pikir la sendiri nnt ade gambar baru aq post lgi hehehe...owh lupe selamat bsercuti wat korg budak2 uitm jengka pahang dan uitm yang lain2 ....n aq harap korg yang nak pg fastreck tuu dapat capai impian korg ...walaupun kat tmpat lain tp still kawan kn kn ...ala bukan bsar sangat pun malaysia neyh balik2 nnt jumpe jgk muke2 korg ...klu x jmpe kat TS kompom ade kat Mid ..x pun jmpe kat BB kompom pnyer la hehhe...ok oyasumi no blugerudesuka..

ego melody