Monday, December 19, 2011

back to december...[ep 1/3]

yosh....akhirnya tahun neyh dan nak sampai ke penghujungnyer ..setahun hidup berbumbungkan langit jengka dan berlantaikan negeri pahang x de la teruk sangat pun, maybe da biasa dari kecik idup dalam komuniti felda da bantu untuk sesuaikan diri dengan tempat neyh..

"   dua tiga kucing berlari ,
seekor mati pergi x kembali,
dri januari hingga bulan nie,
ade banyak cite nak d kongsi.    "


banyak yang da berlaku kn dalam tahun neyh...ade yang penting ade jgk yang x paya lansung kene mention...ape2 pun skunk da dalam sem 3 mean lagi 2 sem untuk stay kat jengke ..so selaku budak lelaki 19thun jom kumpul pengalaman banyak so klu borink2 nnt dalam opis masing2 bule la jugak usyha gambar2 lama then kolling2 balik...

kat ep 1 dari 3 ney x nak la cite bnyak sangat(x de idea ) nnt korang borink....so ape yang aku nak cite tuu pun maybe borink jgk but still lantak la kan...huhu..sbnrya sabtu minggu lepas ade sorang kawan aku neyh ajak aku pg jalan2 kat kuantan,pahang...dy kol so mcm ney la koling itu berlaku...


kawan : wan....jom teman kitaorag jalan2 kat kuantan...
wa: kuantan??bile ??aku on jer..
kawan: esok2 kami jemput ko depn umah lagi k jgn lmbat...
wa :hurm tgok la dlu klu aku bgun awl....(then punya la hepi
da lme gile x pg kuantan)

lebih kurang macam tuu la perbualan kami, then esoknyer pagi tuu ....x la pagi sngat kot dalam pkul 12 mcm tuu dorg kol lgi kate da ade kat depan umah burung tuu...seus aku ingatkn dorg pg sewa kete ke ape ke...upenyer mmber aku neyh bawak kete dy sendiri(pakwe dy punyer kete) kete nissan teana x silap dengan tinted hitam gile kala vip pnyer kete ...bukak2 je pintu kete tengok  ade mmber aku lagi sorg kat dalm....tyme tuu aku gaduh ngan dy x silap so trpkr jgk nak cancel kn jer ...tp d sebabkn nak pg kuantan jgk punyer pasal aku masuk je la....so dalam kete tuu ade lima orang tiga kat blakang then dua kat depan la kan....dorang sume neyh budak dip perkayuan part 4...so kami pun brgerak la kluar dri wilayah jengka ke kuantan melalui jalan lama....x jauh sngat la dalam 1 jam 45 mint kot ...so dalam kete tuu still aku x tegur mmber aku yg sorg tuu aku layan yg sebelah aku tuu jer...then tpkir jgk mcm myesal ikut iye la org ckp klu trip pg dgn org yg kita gaduh nnt x best..


selepas perjalanan yg lame gile tuu sampai la kat kuantan....masuk je kawasan kuantan da excited gile da...maklum la da 7 tahun aku x pg sana semenjak lepas upsr dulu...lepas je lunch kat restoren mmak dekat2 area citu terus je dorg serbu mall...(pompuan bile da loaded) so misi aku tyme 2 opkos la kene teman dorg shoping....klu nak cite walkthght dy kompom pdf pun x bule support so aku bgi nma butik yg kmi shopng je la kn,,,




sebenarnya ade bnyak lgi tapi aku da lupe sbb x ingat....mcm yg aku mention tdi butik2 neyh yg dorg shoping yg butik2 lain tuu sume dorg masuk....(pehh...)..sambil teman dorg shopng aku try la tegur2 mmber yg aku gaduh tuu...then last2 kami da baik balik....gaduh pun sbb msalah kcik je pun...tyme lepak mkn kat mcD tuu kami da pun brbaik huhu....gaduh ngan kawan baik x kn gaduh lame pyer la kan.. 

last sekali kami bratur d big apple dalam mall tuu panjang kot sbb ramai org tyme tuu tp da dtg jauh2 mcm tuu x kn x kene big apple kot so aku bratur jgk la ....



tamahak pnyer pasal aku beli 2 kotak....so ade 12 donut utk aku bwk balik jengka....dalam pkul 6.30 jgk la baru kuar dri mall tuu ari pun da gelap tambah2 lagi da hujan lebat gile ....trafic smakin lmbat...suhu pun da mkin sjuk...dlam perjalanan balik tuu baru la kecoh ckit klu tdi tyme otw nak ke kuantan aku smbang ngan kwan sbelah aku tu jer , tyme balik plak aku bule sembang dgn dua2 dorg...da lama x lepak ngan dorg kan tuu yg bnyak cite kluar...so perjalanan balik tuu trasa kejap sngat maybe hujan n "sejuk" kot hehe...sampai je kat umah burung still senyap then tgok ihsan tgah lepak2 kat luar ...yg lain mcm besa stay dalam blik =.= entah ape yg best dalam blik pun x taw la ...

lepas je tukar baju terus amek donut td then pelawe org rumah mkn,,,,mkn sndiri x sronok x de nikmat....





sedap mmg sedap....lgi sedap klu bule bwk geng2 rumah aku neyh jalan2 kat kuantan ....tp aku ttp brsyukur gile akhirnya dpt jgk aku tgok kuantan yg da lma aq x pg jengah tuu...sambungan cite neyh ade kat ep 2.....k oyasumi no blugerudesuka...





ego melody