Friday, November 18, 2011

AKU.DIA.DAN.CUTI.SEM[ the last volume]


so howdy guys and ladies ...untuk volume yang  terakhir ney wa (akuu) rasa da cukup la kan cuti semester yang agak panjang kaliney...sempat bagi wa untuk melawat semua geng2 18thgeneration(x semua but thank utk yg d perlis tuu sebab sudi dtg cney) ...cuti2 dengan korang sume memang terbaik ..x pena lagi  tengok orang wat gathering tengah2 org ramai then meyebabkan tempat2 yang d lawat tuu cibuk n huru hara cikit :p ..hurm n  sedih bile nak berpisah ngan korang tuu sebenarya maklum la da dua tahun kot baru gather balik...ada yang da berubah tapi kebanyakannya still x asme la ...tengok korg sume sekali ari tuu wat wa teringat zaman2 skola dulu haha...zaman tyme2 x de masalah lagi , zaman2 nak cri pengalaman, zaman2 baru nak naik n baru nak kenal dunia haha thank jugak la kat korang coz jadi salah satu daripad org2 yang ada dalam zaman2 aku tuu haha..





yang kat atas tuu ade la seberape gambar geng2 wa ney tyme zaman sekola dulu2 lol.. trep macam da lama abis sekola ..so cuti neyh wa puas meround kl dri cheras ke ampang ke shah alam ke puchong ke mines ke mid valley ke low yat ke sungai wang plaza ke times square ke bukit bintang ke mcd ke kfc ke big apple ke putrajaya ke upm ke serdang ke  tesco ke taman tasik permaisuri then ke manatah da lupe la....semua tuu kami wat macam destinasi bajet punyer la berjimat haha..kami konvoi naek moto je then kami gerak tyme malam2  so x la panas ....sangat best  round2 kl malam2 naek moto ...try la sementara korg masih mude bertenaga lagi neyh..




owh iye thank kat korang yang ade kat upm [uni putra malaysia] tuu sebab layan kami dengan baik ,sedikan tempat tinggal walaupu wa bukan student sane, bagi men futsal kat upm lwan student sane , makn kat kantin upm n curi durian kat kebun upm (wat teruk kat tmpat org ...seus wa ckp bnde curi neyh sedap haha) , bagi smayang raya aidiladha kat masjid upm, kc tmpang moto pg lepak mamak (jamek) , n layann wa selame smnggu lebih wa kat sane .....special thank to judin, zahir, farhan, haziq, (student upm) ...


then kepade yuhyi thank selalu join aq lepak malam2 ....asal wa roger je then da sampai memang terbaik la haha...nanti kite lepak2 lagi ek....lastly kepade dedeng(cikgu  fazlie) thank sebab angkut wa kesana kemari maklum la aku taw ko tuu lesen L je aku ney yang lesen P tpi x pndai bwak area KL huhu...then ari tuu kami kena tahan polis sebab lari dari road block n then begini la conversation tuu brlaku..


  aku : deng2 ....lari2 road block kat depan tuu.....[then ade u-turn so kami pun u turn la ]
polis : [pusing2 je u turn tuu upanya polis lain da tunggu kat citu damn} aik2 maw pg mana tuu berhenti tepi,....
dedeng: almak kantoi plak maw lari abis kita joo...
polis: neyh apasal nak lari neyh ..taw x bahaye u turn mcm tuu da ala2 rossi da tdi tgok...
dedeng: boz ....x de pe2 ingatkn silap jalan tdi ....manede lri ....saye x brsalah pun ...
polis : dah jgn nak brdrama.....kalau x salah kenape lari neyh...ade bwak barang ek....ney moto ade road tax ??
dedeng: ade boz ...ala silap ke u turn mcm tuu sori la bang (padahal road tax da mati tuu haha nasib dy x cek)
polis : dah2 bagi ic kamu dua......2 la len kali jgn wat drama mcm tuu meyusahkn orang taw
aku: iye bang ...kami nak pg makan ney tapi salah jalan tuu yang nak u turn tuu (mncover lgi yg lesen dedeng tuu L je)
polis: k dah la jalan2 .....len kali abg jmpe kamu surat saman la abg bagi .....jalan2..
aku n dedeng : nasib la dy x cek lesen n road tax klu x memang tido lokap la jawabnya haha....[sambil terus ke kedai mamak berdekatan...klu x silap aku tyme tuu pukul 3.30 pagi area cheras]..

thank jugak kat dedeng sebab kaci stay kat aparment dy yang kool gile sebab ade kolam renang....pagi je terus terjun kat kolam haha ...[appmnt depan taman tsik prmaisuri]...

ok kepade reader plak neyh la gambar2 yang aku sempat snap sepanjang aku cuti sem kali ney ...   p/s: enjoy..

ney yg last ney pic paling mahal ...wa dapat tyme pg event mmorpg games kat mines ...klu x silap wa dy ney cosplay games dragonica....credit to dedeng as photographer..cute kn kn

so thank kepade reader......zz ... aku harap kepade student uitm seantero malaysia selamt brhabis cuti bagi yang mane belum packing lagi tuu packingla cepat2 semester baru da nak bermula neyh....n kepade geng 18th gen plak will miss u guys n jumpa lgi nnt blan 5 kite cuti same2 lagi ek bubye oyasumi no blogerudesuka



Sunday, November 13, 2011

cHanGe bAd HaBit...????


yosh howdy guy n ladies ....malam neyh aku nak berkongsi sesuatu dengan korg sume maybe ade yang da taw bende neyh kan tapi aku post kan jugak la wat peringatan bersama kan kan...tadi wa search la kat google " how to change bad habits" lepas tuu banyak la kuar link2 yang berkaitan dengan carian wa tuu....then wa klik kat 1 link yang menarik minat wa utk wa baca ...d sebabkan mat salleh yang tulis benda tuu so aku paham sberape je la yang dia tulis (sori aku noob eng) ..menurut beliau(penulis tuu) manusia sukar untuk mengubah rutin hidup mereka , maknanya segala perbuatan yang mereka biasa lakukan sehari-harian akan tetap mereka buat berulang-kali  selama mereka hidup...sebagai contoh nyer aku la kan...susah nak bangun pagi2...opkos la remaja kan besala tuu bangun lewat , agak2 nak tengahari dah baru nak bangun why?? sebab korang da biasa tido lewat then badan perlukan rehat yang lebih..jika d bandingkan dengan orang cina (cute n putih2 tuu) depa *mereka dlm bhasa kedah neyh bangun awal sebab bagi depa rezeki tuu ada pada waktu pagi...(hangpa x paham lgi ka??org cina pun lgi baguih dri hampa ...depa taw tuu rezeki masuk awai pagi yg hampa dok mmbuta lgi kn kn) bagi masyarakat islam kat negara kita (malaysia) pun da taw tentang ney tapi sengaja membuka pintu rezeki kat orang lain bukan nak gaduh dengan bangsa lain wa pun ramai kawan cina ok ape dorang peramah cute2 gitu hehe..so motif aku d cneyh bukan masalah warga malaysia yang kian meruncing ney  tapi cara nak mengubah peragai buruk aku dan hampa suma ...menurut website yang aku lawati tadi beliau menerangkan lagi bagi mengubah perangai buruk manusia /warga malaysia/k-pop/snsd/justin biebier/rowan arkinson/boboboy*mean sume x terkecuali.. kite perlu mereplacekan peragai itu tadi dengan perkara positif...kata beliau lagi jika kite berusaha berubah ke satu tahap yang lain( +ve ) perkara tuu x kan kekal lama sebab kite akan mudah moral down kalau perkara tuu x dapt kite lakukan sebaiknya (sori bm terbur ckit) ...jadi bagi menyelesaikan masalah neyh beliau menyarankan mengantikan perangai buruk dengan perangai yang baik...mcm electrolysis tuu kan hehe...ok aku amek contoh perangai buruk aku d atas tadikan lambat bangun pagi....kalau aku cube untuk berubah mungkin perkara ney bertahan dalam 2-4 hari jer tapi apakata kalau aku tukar perangai tuu dengan perangai yang lain(+ve punyer pragai) mcm 
a) berjoging d pagi yang dingin
b) berfixie stylo2 depan awek ..
c) rempit2 ke pasar belikan sayur ..
d) terjun tasik dengan aksi kuak lentang (gile)
e) semua d atas

so tengok banyak bende yang kite bule gantikan dengan tabiat buruk kite , bukan 1 tabiat baru yang bule kite cube tapi banyak kalau korang rajin explore n rajin cari ..zaman skunk da moden akak abang oii x paya pkai key pad dah skunk korg sebut je dy da tolong crikan tuk korang (aplikasi iphone4s )..dulu2 bule la korang ckap maklumat d hujung jari anda...skunk x lagi orang zaman la ney ckp maklumat d ujung bibir anda je tuu kalau pemalas lgi aku no komen la ...

korang renung2kan la ape yang aku post neyh (sebenanya aku post utk aku tapi aku rase mcm patut d share kan kan) n jadilah dri sendiri kalau korang x jadi diri sendiri sape nak jdi diri hampa suma k oyasumi no blogerudesuka..

ego melody