Tuesday, August 16, 2011

> kem D aSaHaN melaKa

salam korang suma...macamana dengan puasa tahun ney...walaupun ramaddhan baru separuh kite tempuh mesti da banyak pengalaman baru betul x ?? macam aku plak puasa ketika aku berumur 19thun ney memang betul2 dugaan wat aku sebab kene menghadiri kem kesatria kembara d asahan melaka-> so, dalam pos kaliney aku nak stori skit2 pasal kem ari 2...


bas kami tiba agak lewat jugak, then after kemas2 barang suma kami pun mgetartkan aktiviti...


ney jiran sebelaha sit aku uhuhu...muke sume penat je...mklum la bru abis kelas da kene pigi kem haha


ney roomate aku yuhyi *budak ney yang dalam video puasa ma aku 2....dy ney semangat ckit maklum la orang selalu ikut pg jmbori...msti la bnyak pngalaman kan....n dy ney budak kos perkayunan...x caye dy ney kos perkayuan jap ek aq upload lgi gambar...


skunk lu orang caya x dy ney budak kayu.....pantang je ada lori bawak kayu balak sume dy mintak gambar haha...pelik2=.=


di sebabkan perjalanan amat panjang so kami berhenti bbuka d jempol...agak best jgk la da lma x buka kat luar kan huhu...da la ujan lgi tyme 2...walaupun tnpa ahli kluarga ketika mnuggu azan utk bbuka ney tapi dgn adanya kawan2 kat sbelaha dah cukup bagi emosi tadi tenang haha...



wa bukak puasa minum teh ais ney je=.=" (menu sebenar teh ais, air kosong,mee goreng, nasi goreng kampung + telut mata, n kuih yg ada kat atas meje mkcik 2....) hehe


then aku terjaga dari tido selepas bbuka tadi ttiba aku ternampak signboard entah ttiba trus aku snap huhu




sampai je kami kat sana terus kami dirikan khemah...pehh penat campur mgantuk...

apa yang berlaku lepas 2 x dapat wa snap sebab lepas khemah ddirikan komander da mengumpulkan henpon kami hehe..
walaupun begitu antara perkara2 best yang aku first tyme wat ialah berakit dengan rakit yang aku sendiri wat huhuhu...ebat x ebat wa da sunburn sbb men rakit hahaha....then wa blajar macamana nak naik menara ,,,,,then belajar ikatan2 , cra selamatkn orang lemas,,,cra mnterbalikan semula kyak yang da trbalik n banyak lagi kiranya kem kali ney x jugak la boring bnyak bnda2 baru yang wa balajar tapi penat la ala biasa la 2 bulan puasa kan...

then balik....


otw balik kami berbuka d melaka....then makan nasi ayam ...terbaik wookk..(menu ari 2 ..nasi ayam special, teh ais , air kosong, fresh oren , wafell besar punya, livita, pau kacang, snekers,n entah la bnyak lgi aq mkan...)



yuhyi ngan wak...


fahmi sbelah aku..


ney plak mouse baru aku razer abyssus...laju doe kalau men dota...


ney plak sticker yang wa dapat free tyme beli mouse 2 huhu....


ney plak kotak dy hehe....


so it the end of the stori mori....slamat berpuasa n slamat myambut ari raya...

ego melody