Sunday, August 7, 2011

=.= shOpIng tyMe BulaN PuAsa..(dahaga)

hoola...macamana puasa korang tahun ney wokeyh2 jugak ka atau awal2 da kantoi....besa la tu remaja kan ...tapi aku nasihat kan banyak2 la lakukan amalan baik tyme bulan puasa ney iyela pahala kita  pun entah ada ka x da kan so d bulan yang penuh keberkatan ney diharapkan korang rajin2 la singgah ke surau...dapat pigi tarawih pun wokeyh la tu....bagi aku plak pengalaman berpuasa kat uitm jengka pahang ney menarik jugak la ...petang abis kelas pigi ke bazar (kdai sama je tiap2 ari fuhh haha) then sementara nak tunggu berbuka pigi men badminton kat dsg jap....tyme berbuka (aq buka ngan roomate aku je) sume muka macam buaya je tengok makanan sendiri tyme tunggu azan hahaha...(sblum ney x taw pun waktu magrib) ....owh iye semalam aq sempat shoping ngan kawan aq ihsan kotakkoko kat temerloh pahang hehe(aku paksa dia pigi jugak walaupun aku taw dy penat) then tyme kami balik bule plak termasuk kat van budak2 matrik hehe....van tu terus je masuk dalam matrik....kami da cuak da haha....then lepas selamat sampai kat uitm n selepas letak barang kami kuar lagi ke btr untuk bbuka puasa bersama clazmate aku....nice la jugak mkanan dia (padahal da lapar suma jadi sedap) ...then balik2 bilik black out tergendala jap permainan HON....then then then...lupe dah apa jadi semalam huhu...jap2 aq maw tayang kasut baru aku hehe....



hehe...jangan jelez x bek nanti batal puasa ....


sempat snap depan pintu matrik yang kami termasuk 2 haha...



wokeyh la walau apa pun aktiviti korang pada bulan puasa ney biarla iyanya d jadikan satu ibadah dan sama2 la kita mengejar keredhaan nya aku ney bukan nya alim sangat dalam hal2 agama at least aku taw la sikit2 ...so wat kwan2 kat sk lepar hilir, sk bukit sagu 2 , smk desa kencana, sm sains ladad datu, kolej matrikulasi pulau pinang, n uitm jengka pahang selamt menjalani ibdah puasa n selamt berbuka nanti bukan skunk k daa...


ego melody