Wednesday, May 25, 2011

aplikasi paint menghilang kn borink...


huhu....pena dengar x aplikasi paint dalam lappy korg ( bahasa manja huhu) ...ala yang korg selalu bukak zaman muda2 korg dulu huhu....aplikasi ney pemes tyme zaman dulu sebab hiburan pada zaman dulu terhadkn dorg mana ada lagi pereka angry bird , plant vs zombie n somethng like that la....so dorg banyak mggunakan sepenuhnya aplikasi microsoft.....n dorg suka men spider spade 2 haha...



ney la contoh tyme dorg tgah borink2....tapi bagi aq ney da kira power ney...anak sapa la ney yg wat ney hehe/.....

da kebetulan aq cite pasal game kan jom tgok senarai game yang mgikut rangking aq ...


1.kingdom heart II 


2. final fantasy 7 (arked punyer version tu hahaha)


3. final fantasy x ( the best game....cian kat yuna haha....3 bulan baru abis aq men)


4. final fantasy x-II (ksinambungan dari siri yg ats ney )




5. the last but not least rogue galaxy...(best gile gem ney)



ney rangking aku la....aku ney jenis x bape minat gem sport2 ney mcm korg slalu men kn pes(pro evolution soccer) , fifa, winning eleven...n banyak lagi la....aku pminat gem rpg(role-playing game)
so kalau korg perasaan kesemua pngeluar game2 kat atas ney ialah....


yup pngeluar game ksukaan aq ney...aku harap satu ari nnt aq d terima keje kat cney..hahaha...mrapu jak keje....



k la oyasumi no bloguru ...



Tuesday, May 24, 2011

esok da 25th mei ke?? seus !!!


yeehaa...esok kuar result yea2 ....epinya aku ( ney la bkal aku cakap kalau aku pndai haha) esok kuar la result bagi sem 1 aku d uitm jengka pahang hehe pist tyme mention nama u ney salunya x pun hahaha...manataw bule dapat markah lebih huhuh....d sebabkan esok kuar result so segala msalah n kerunsingan datang bertapak kembali n berport kat medulla oblangata aq balik....aku x mengharapkan dekan pun klu setakat 3.99 pointer dan keatas 2 da kira bersyukur la aku huhu....

perkara di atas tadi karut dan syirik belaka diharap pembaca di bwah umur sila daptkan bantuan penjaga untuk membaca..

aku takut2 benda mcm kat bawah ney nnt yg jadi kat aq huhu...

1. fail se fail failnya ....huhuhu dasyat ayat 2...

seus aq x kan nagis ....aaaaku hukhuk...x nagis la....

kalau la aku fail pun kan ...urm da ada plan masa pnjang dah huhuhu bunyi mcm best padahal hahaha....first aku nak try brniaga kecik kcilan...mcm abg kat bwah ney...


muka abg ney mcm muka2 lecturer kan haha.....

keja  neyh pun apa kurgnya best apakan....da la rezeki halal dapt mkan burger free lagi 2 ...manalataw ada minah2 cun dtg beli burger dapt jgk try2 ayat haha...

minah burger : abg nak burger  ayam spesel dua x nak sayur ngan x sos ye bang ...
??? burger : wokeyh...roti dy nak jgk ka??(ayat mgorat ) huhu sori ye dik saja bergurau...
minah burger : hihihi( ktawa2 kcil sbb prasaan kena takel) x pe bang ....da lma ke keje ney...tgok mcm enjoy                 je customer pun bnyak...(smbil bnyi cngkerik sbgai bckground)
??? burger : x da la enjoy sangat ...bule la ...klu abg ckp no komen nnt rsa mcm artis la plak kn...
minah burger : hihihihi lawak la abg ney( msih prasaan kena takel) bule msuk rja lwak taw...sorg je ke??
??? burger : x da la ramai ney ....ada la dalam sedozen kat sbelah abg ney( minah ney da taw aku sorg jak kat cney bule tnya lagi)
minah burger : ala nak grau ckit pun x bule la abg ney...hihihi (mlas nak tulis ayat yg sma mean msih prassan kena takel)
budak kcik gigi depan x da : (sedang brlari ke arah kami) then.....makkkkk ayah tnya knapa lmbat sngat ???
minah burger : ehh2....(smbil tnduk kantoi) kjap...syg tggu la dlam keta dgn ayah jap errr syg nnt mak pg sna..
??? burger : nahh burger mkck tdi sumanya 5.00 trmasuk tax krjaan 5%
minah burger : (mara sbb kena pnggil mkck) nahh amek 50 henget ney ...ktc (smpan bakinya ) baiki kedai awk ney dn mulut awk skali...sya muda lgi la...
??? burger : wokeyh ...sila da dtg lagi ke gerai sya len kali....(dlam ati lpas ney x nak takel customer da la)


tu kalau customer yang cun kan klu pnjual burger plak yang cun mcm ney ney...


kalau mcm ney la mmg aku x kesah bergelar abg burger seumur idup hahaha...


then aku trpikir lagi kalau la org x nak beli burger aku maybe aq nak jadi pemuzik jalanan la plak mcm kat bukit bintang (star hill) 2 kan


kerja macam ney da la ramai peminat mana la taw kan ada penerbit nak jadikan kita artis plak ( ttba nak jadi artis plak haha) untung bdan la kan ..kena sponsor baju....kasut ......makan?? huhuh pminat pun msti brduyun-dyun hahaha....


hurm2....wokeyh walaupun brmacam2 aku nak jadi tapi tetap ada 1 impian yang aku betul2 nak dapat sebelum nafas aq ney abis x kuar2 dah....yup graphic design......aq trgin nak jadi graphic designer trbaik asia hahaha kalau bule world class pnya ..




sebenarnya aku x la sehebat mana kalau dalam imaginasi n melukis melukis ney tapikan aku suka tgok karya dorg n ketekunan dorg mghadap liquid crystal dektop 2 (lcd) bukan senang taw x keja dorg ney ....da la kekadang x tido 2-3 ari sbb nak keja dateline tapikn tapikan gaji dorg masyuk hohoho....bukan wang sbnrya yang aq nak tapi kepuasan bila tgok hasil kerja sndiri lol...


trigin nak beli board tu dgn light pen ...tggu ptptn la huhu..


akhir sekali aku harap d berikan peluang untuk dapat gelaran ney...urm aku msti dapt ney nnt...huhu


suda2 la dgn mgarut aq ney lol.....k oyasumi bloguru hrap result aq ok la..huhu





ego melody