Monday, December 19, 2011

back to december...[ep 1/3]

yosh....akhirnya tahun neyh dan nak sampai ke penghujungnyer ..setahun hidup berbumbungkan langit jengka dan berlantaikan negeri pahang x de la teruk sangat pun, maybe da biasa dari kecik idup dalam komuniti felda da bantu untuk sesuaikan diri dengan tempat neyh..

"   dua tiga kucing berlari ,
seekor mati pergi x kembali,
dri januari hingga bulan nie,
ade banyak cite nak d kongsi.    "


banyak yang da berlaku kn dalam tahun neyh...ade yang penting ade jgk yang x paya lansung kene mention...ape2 pun skunk da dalam sem 3 mean lagi 2 sem untuk stay kat jengke ..so selaku budak lelaki 19thun jom kumpul pengalaman banyak so klu borink2 nnt dalam opis masing2 bule la jugak usyha gambar2 lama then kolling2 balik...

kat ep 1 dari 3 ney x nak la cite bnyak sangat(x de idea ) nnt korang borink....so ape yang aku nak cite tuu pun maybe borink jgk but still lantak la kan...huhu..sbnrya sabtu minggu lepas ade sorang kawan aku neyh ajak aku pg jalan2 kat kuantan,pahang...dy kol so mcm ney la koling itu berlaku...


kawan : wan....jom teman kitaorag jalan2 kat kuantan...
wa: kuantan??bile ??aku on jer..
kawan: esok2 kami jemput ko depn umah lagi k jgn lmbat...
wa :hurm tgok la dlu klu aku bgun awl....(then punya la hepi
da lme gile x pg kuantan)

lebih kurang macam tuu la perbualan kami, then esoknyer pagi tuu ....x la pagi sngat kot dalam pkul 12 mcm tuu dorg kol lgi kate da ade kat depan umah burung tuu...seus aku ingatkn dorg pg sewa kete ke ape ke...upenyer mmber aku neyh bawak kete dy sendiri(pakwe dy punyer kete) kete nissan teana x silap dengan tinted hitam gile kala vip pnyer kete ...bukak2 je pintu kete tengok  ade mmber aku lagi sorg kat dalm....tyme tuu aku gaduh ngan dy x silap so trpkr jgk nak cancel kn jer ...tp d sebabkn nak pg kuantan jgk punyer pasal aku masuk je la....so dalam kete tuu ade lima orang tiga kat blakang then dua kat depan la kan....dorang sume neyh budak dip perkayuan part 4...so kami pun brgerak la kluar dri wilayah jengka ke kuantan melalui jalan lama....x jauh sngat la dalam 1 jam 45 mint kot ...so dalam kete tuu still aku x tegur mmber aku yg sorg tuu aku layan yg sebelah aku tuu jer...then tpkir jgk mcm myesal ikut iye la org ckp klu trip pg dgn org yg kita gaduh nnt x best..


selepas perjalanan yg lame gile tuu sampai la kat kuantan....masuk je kawasan kuantan da excited gile da...maklum la da 7 tahun aku x pg sana semenjak lepas upsr dulu...lepas je lunch kat restoren mmak dekat2 area citu terus je dorg serbu mall...(pompuan bile da loaded) so misi aku tyme 2 opkos la kene teman dorg shoping....klu nak cite walkthght dy kompom pdf pun x bule support so aku bgi nma butik yg kmi shopng je la kn,,,




sebenarnya ade bnyak lgi tapi aku da lupe sbb x ingat....mcm yg aku mention tdi butik2 neyh yg dorg shoping yg butik2 lain tuu sume dorg masuk....(pehh...)..sambil teman dorg shopng aku try la tegur2 mmber yg aku gaduh tuu...then last2 kami da baik balik....gaduh pun sbb msalah kcik je pun...tyme lepak mkn kat mcD tuu kami da pun brbaik huhu....gaduh ngan kawan baik x kn gaduh lame pyer la kan.. 

last sekali kami bratur d big apple dalam mall tuu panjang kot sbb ramai org tyme tuu tp da dtg jauh2 mcm tuu x kn x kene big apple kot so aku bratur jgk la ....



tamahak pnyer pasal aku beli 2 kotak....so ade 12 donut utk aku bwk balik jengka....dalam pkul 6.30 jgk la baru kuar dri mall tuu ari pun da gelap tambah2 lagi da hujan lebat gile ....trafic smakin lmbat...suhu pun da mkin sjuk...dlam perjalanan balik tuu baru la kecoh ckit klu tdi tyme otw nak ke kuantan aku smbang ngan kwan sbelah aku tu jer , tyme balik plak aku bule sembang dgn dua2 dorg...da lama x lepak ngan dorg kan tuu yg bnyak cite kluar...so perjalanan balik tuu trasa kejap sngat maybe hujan n "sejuk" kot hehe...sampai je kat umah burung still senyap then tgok ihsan tgah lepak2 kat luar ...yg lain mcm besa stay dalam blik =.= entah ape yg best dalam blik pun x taw la ...

lepas je tukar baju terus amek donut td then pelawe org rumah mkn,,,,mkn sndiri x sronok x de nikmat....





sedap mmg sedap....lgi sedap klu bule bwk geng2 rumah aku neyh jalan2 kat kuantan ....tp aku ttp brsyukur gile akhirnya dpt jgk aku tgok kuantan yg da lma aq x pg jengah tuu...sambungan cite neyh ade kat ep 2.....k oyasumi no blugerudesuka...





Wednesday, December 7, 2011

keRoPok lImAu IkAn BiLiS

salam n apakhbar malaysia, singapura n brunei...jadi di malam yang 1st tyme langit jengke tidak menangis lagi neyh terlintas la mood di hati untk mengeposkn post di blog [sebenarnya tengah boring tunggu yuhyi lambat sangat nak abis dy punyer perjumpaan]...so hampa suma apa habaq ...sori la bagi warga2 wilayah-wilayah persekutuan n kawasan sama waktu dengan nya tidak terniat pun nak tulis pelat kedah tapi da lama sangat dah x masuk kat dalam petak bendang tuu kot...klu zaman kid2 aku dulu ceq suka men nyorok2 dalam asap...kalau hampa nak taw lepaih musim mnuai org kat kedah akn  *bakaq padi2 yang d panggil hama tuu untuk dorg tanam lagi la kn...sambung balik cita tdi...jadi d sebabkn syarikat ps3, acer, facebook  n sebagainya belum mengongker pasaran lagi tyme tuu jdi zaman kid2 ceq dulu hanyalah d penuhi dengan permainan2  kampung yang mcm korg  da sngat familiar kn n selalu plak tuu kuar kat tb tengok neyh aq bagi contoh ..
                                                                                                                                                                                                                                                             farmville : curi sayur rumah org  / pelihara ayam orang 
                                                 dinner dash : ape lgi men msak2...tu pun lyan je bdak pompuan tuu 
                                                 streetfootball : men bola sepak pling mrbahaya sebab men kat bendang so bnyak kerbau...
zuma deluxe : men guli ats tanah dgn jiran depan rumah.
sniper elite 2.0 : melastik tupai dgn ketepatan yg luar biasa.. 
angry bird chaoestic village beta ver : permainan melempar sliper yg mguji mnda n ketngkasan
battlefield 5 limited series fallen of the village [FOTV] :   tmbak mnembak mggunakan pistol kayu..
golden fishing : mengail ikan2 d parit umah org...{ikan lage yg ekor wrna wrni tuu}
world superbike racing : prlumbaan epik d kwasan2 mncabr mggunakan basikal2 tue nenek 2 pserta..                                                                                                                                                                                               
                      
...kalau hampa nak taw lagi [blog aq bnyak informasi kn kn klu ada nak wat artikel tuu copy je kat blog aq ney x mara pun hahahaha] tanah kat kedah neyh warne dy merah ke-oren ckit...mcm warna asam boi la lebih kurang la ...jadi bagi kanak mcm aku neyh selepas seharian brmain ..maklum la zamn tuu croc, flipper, asadi pun x kuar lgi so mmg chic foot je la org katekn ...so bile balik je kaki aku konfem wrne merah bile msuk je kat dlm umah nenek aku tuu brtapak2 kaki aku d lantai tuu...arwah nenek aku neyh baik orgnya ..dy x marah aku pun dy lap balik lntai tuu then dy cuci plak kaki aku....tpi esok n hari2 seterusnya mcm tuu la rutin dy huhu...hurm mcm da x de point aku nak tulis neyh so sbelum aku pg mkan mlam lgi neyh aku nak pesan kepade ssiape yg bwak moto kat luar sane brhati2 la ingat org trsyang ...kalu korg xcdent korg da sngat2 myusahkn dorg ...iye la da la nak kene beli moto baru lagi , wat jpj lgi ....ingat senag ke nak bwak kuar moto dri kedai...so bye2 oyasumi no blugerudesuka


* burning something with fire / eg1: awat umah hang terbakaq??
                                                                   eg2: nape rumah lu terbakar??



Friday, November 18, 2011

AKU.DIA.DAN.CUTI.SEM[ the last volume]


so howdy guys and ladies ...untuk volume yang  terakhir ney wa (akuu) rasa da cukup la kan cuti semester yang agak panjang kaliney...sempat bagi wa untuk melawat semua geng2 18thgeneration(x semua but thank utk yg d perlis tuu sebab sudi dtg cney) ...cuti2 dengan korang sume memang terbaik ..x pena lagi  tengok orang wat gathering tengah2 org ramai then meyebabkan tempat2 yang d lawat tuu cibuk n huru hara cikit :p ..hurm n  sedih bile nak berpisah ngan korang tuu sebenarya maklum la da dua tahun kot baru gather balik...ada yang da berubah tapi kebanyakannya still x asme la ...tengok korg sume sekali ari tuu wat wa teringat zaman2 skola dulu haha...zaman tyme2 x de masalah lagi , zaman2 nak cri pengalaman, zaman2 baru nak naik n baru nak kenal dunia haha thank jugak la kat korang coz jadi salah satu daripad org2 yang ada dalam zaman2 aku tuu haha..





yang kat atas tuu ade la seberape gambar geng2 wa ney tyme zaman sekola dulu2 lol.. trep macam da lama abis sekola ..so cuti neyh wa puas meround kl dri cheras ke ampang ke shah alam ke puchong ke mines ke mid valley ke low yat ke sungai wang plaza ke times square ke bukit bintang ke mcd ke kfc ke big apple ke putrajaya ke upm ke serdang ke  tesco ke taman tasik permaisuri then ke manatah da lupe la....semua tuu kami wat macam destinasi bajet punyer la berjimat haha..kami konvoi naek moto je then kami gerak tyme malam2  so x la panas ....sangat best  round2 kl malam2 naek moto ...try la sementara korg masih mude bertenaga lagi neyh..




owh iye thank kat korang yang ade kat upm [uni putra malaysia] tuu sebab layan kami dengan baik ,sedikan tempat tinggal walaupu wa bukan student sane, bagi men futsal kat upm lwan student sane , makn kat kantin upm n curi durian kat kebun upm (wat teruk kat tmpat org ...seus wa ckp bnde curi neyh sedap haha) , bagi smayang raya aidiladha kat masjid upm, kc tmpang moto pg lepak mamak (jamek) , n layann wa selame smnggu lebih wa kat sane .....special thank to judin, zahir, farhan, haziq, (student upm) ...


then kepade yuhyi thank selalu join aq lepak malam2 ....asal wa roger je then da sampai memang terbaik la haha...nanti kite lepak2 lagi ek....lastly kepade dedeng(cikgu  fazlie) thank sebab angkut wa kesana kemari maklum la aku taw ko tuu lesen L je aku ney yang lesen P tpi x pndai bwak area KL huhu...then ari tuu kami kena tahan polis sebab lari dari road block n then begini la conversation tuu brlaku..


  aku : deng2 ....lari2 road block kat depan tuu.....[then ade u-turn so kami pun u turn la ]
polis : [pusing2 je u turn tuu upanya polis lain da tunggu kat citu damn} aik2 maw pg mana tuu berhenti tepi,....
dedeng: almak kantoi plak maw lari abis kita joo...
polis: neyh apasal nak lari neyh ..taw x bahaye u turn mcm tuu da ala2 rossi da tdi tgok...
dedeng: boz ....x de pe2 ingatkn silap jalan tdi ....manede lri ....saye x brsalah pun ...
polis : dah jgn nak brdrama.....kalau x salah kenape lari neyh...ade bwak barang ek....ney moto ade road tax ??
dedeng: ade boz ...ala silap ke u turn mcm tuu sori la bang (padahal road tax da mati tuu haha nasib dy x cek)
polis : dah2 bagi ic kamu dua......2 la len kali jgn wat drama mcm tuu meyusahkn orang taw
aku: iye bang ...kami nak pg makan ney tapi salah jalan tuu yang nak u turn tuu (mncover lgi yg lesen dedeng tuu L je)
polis: k dah la jalan2 .....len kali abg jmpe kamu surat saman la abg bagi .....jalan2..
aku n dedeng : nasib la dy x cek lesen n road tax klu x memang tido lokap la jawabnya haha....[sambil terus ke kedai mamak berdekatan...klu x silap aku tyme tuu pukul 3.30 pagi area cheras]..

thank jugak kat dedeng sebab kaci stay kat aparment dy yang kool gile sebab ade kolam renang....pagi je terus terjun kat kolam haha ...[appmnt depan taman tsik prmaisuri]...

ok kepade reader plak neyh la gambar2 yang aku sempat snap sepanjang aku cuti sem kali ney ...   p/s: enjoy..

ney yg last ney pic paling mahal ...wa dapat tyme pg event mmorpg games kat mines ...klu x silap wa dy ney cosplay games dragonica....credit to dedeng as photographer..cute kn kn

so thank kepade reader......zz ... aku harap kepade student uitm seantero malaysia selamt brhabis cuti bagi yang mane belum packing lagi tuu packingla cepat2 semester baru da nak bermula neyh....n kepade geng 18th gen plak will miss u guys n jumpa lgi nnt blan 5 kite cuti same2 lagi ek bubye oyasumi no blogerudesuka



Sunday, November 13, 2011

cHanGe bAd HaBit...????


yosh howdy guy n ladies ....malam neyh aku nak berkongsi sesuatu dengan korg sume maybe ade yang da taw bende neyh kan tapi aku post kan jugak la wat peringatan bersama kan kan...tadi wa search la kat google " how to change bad habits" lepas tuu banyak la kuar link2 yang berkaitan dengan carian wa tuu....then wa klik kat 1 link yang menarik minat wa utk wa baca ...d sebabkan mat salleh yang tulis benda tuu so aku paham sberape je la yang dia tulis (sori aku noob eng) ..menurut beliau(penulis tuu) manusia sukar untuk mengubah rutin hidup mereka , maknanya segala perbuatan yang mereka biasa lakukan sehari-harian akan tetap mereka buat berulang-kali  selama mereka hidup...sebagai contoh nyer aku la kan...susah nak bangun pagi2...opkos la remaja kan besala tuu bangun lewat , agak2 nak tengahari dah baru nak bangun why?? sebab korang da biasa tido lewat then badan perlukan rehat yang lebih..jika d bandingkan dengan orang cina (cute n putih2 tuu) depa *mereka dlm bhasa kedah neyh bangun awal sebab bagi depa rezeki tuu ada pada waktu pagi...(hangpa x paham lgi ka??org cina pun lgi baguih dri hampa ...depa taw tuu rezeki masuk awai pagi yg hampa dok mmbuta lgi kn kn) bagi masyarakat islam kat negara kita (malaysia) pun da taw tentang ney tapi sengaja membuka pintu rezeki kat orang lain bukan nak gaduh dengan bangsa lain wa pun ramai kawan cina ok ape dorang peramah cute2 gitu hehe..so motif aku d cneyh bukan masalah warga malaysia yang kian meruncing ney  tapi cara nak mengubah peragai buruk aku dan hampa suma ...menurut website yang aku lawati tadi beliau menerangkan lagi bagi mengubah perangai buruk manusia /warga malaysia/k-pop/snsd/justin biebier/rowan arkinson/boboboy*mean sume x terkecuali.. kite perlu mereplacekan peragai itu tadi dengan perkara positif...kata beliau lagi jika kite berusaha berubah ke satu tahap yang lain( +ve ) perkara tuu x kan kekal lama sebab kite akan mudah moral down kalau perkara tuu x dapt kite lakukan sebaiknya (sori bm terbur ckit) ...jadi bagi menyelesaikan masalah neyh beliau menyarankan mengantikan perangai buruk dengan perangai yang baik...mcm electrolysis tuu kan hehe...ok aku amek contoh perangai buruk aku d atas tadikan lambat bangun pagi....kalau aku cube untuk berubah mungkin perkara ney bertahan dalam 2-4 hari jer tapi apakata kalau aku tukar perangai tuu dengan perangai yang lain(+ve punyer pragai) mcm 
a) berjoging d pagi yang dingin
b) berfixie stylo2 depan awek ..
c) rempit2 ke pasar belikan sayur ..
d) terjun tasik dengan aksi kuak lentang (gile)
e) semua d atas

so tengok banyak bende yang kite bule gantikan dengan tabiat buruk kite , bukan 1 tabiat baru yang bule kite cube tapi banyak kalau korang rajin explore n rajin cari ..zaman skunk da moden akak abang oii x paya pkai key pad dah skunk korg sebut je dy da tolong crikan tuk korang (aplikasi iphone4s )..dulu2 bule la korang ckap maklumat d hujung jari anda...skunk x lagi orang zaman la ney ckp maklumat d ujung bibir anda je tuu kalau pemalas lgi aku no komen la ...

korang renung2kan la ape yang aku post neyh (sebenanya aku post utk aku tapi aku rase mcm patut d share kan kan) n jadilah dri sendiri kalau korang x jadi diri sendiri sape nak jdi diri hampa suma k oyasumi no blogerudesuka..

Wednesday, October 19, 2011

AKU.DIA.DAN.CUTI.SEM [volume 2]

yohoo....selamat pagi malaysia , indonesia , brunei...bagi volume 2 ney pulak aku nak stori mori cikit dengan pembaca aku (=.= perasan ade pembaca) blog2 wajib yang akan aku bace, stalker, intip , and hendap sebelum aku masuk tido...sebenarye dulu cikit jer tapi semenjak kuat pulak aku ber blogwalking ney so banyak la terjumpe blog2 baru ngeh2..


so ape kate kite meng iterview ckit blog2 yang aku selalu ushya ney ek..;




                       1.0 belog nisasukamenaip ...; http://nisamenaip.blogspot.com/





yang d atas ney owner kepade blog ney.(sebenarye amek gambr ney pun tanpe kebenaran ) but ...aku tolong promosi betul x?? hurm mesti korang nak taw kan kenape aku baca blog ladies2 ney ....
1- blog ney banyak wat contest

2- banyak info terbaru dalam dunia blog ney (dy kawan rapat ngan cik epal)

3- bagi ladies2 kat luar tuu bule la try2 ushya blog ney sebab nisa ney mean owner dy ney banyak wat tutorial tudung, make up2 tuu sume then dy jugak selalu bagi pass untuk event2 yang best..

4- lagipun blog ney ade kawan aku yang suggestkan ...(aku da lupe sape dy 2)



2.0 ney pulak blog cik intan payung kite http://anjelsaranghae.blogspot.com/



intan ney pun aku baru kenal dalam 1 thun stengah ...and ney blog ketiga yang dia buat =.= entah la kenape maybe habit beliau untuk menghasilkan blog banyak2 kot....walauapapun , blog ney banyak ceritakan suasana pelajar msu yup yang dekat bangi tuu ....kalau ade sape2 yang berminat nak masuk medical kolej tapi tak kesampaian tuu bule la ushya2 blog ney...amek feel cikit2 pun jadi la kan janji x kempunan( hurm aku da lupe maksud dy dalam bahase smnjung)..


3.0 belog kotakkoko pulak hasil clazmate aku d uitm http://kotakkoko.blogspot.com/






yup itu la dy saudara kotakoko kite ihsan mazlan, asal dri kajang (dy selalu mention bende ney) hurm ape yang aku bule cakap dy ney da makin bagus dalam wat pos...mean da ramai yang like and follow post2 dy...gud job bro ...1 lagi yang menarik dalam blog dy ney ialah taste dy dalam music very good sometime...aku plak malas nak cri lagu kat internet tuu so kalau aku teringin nak cari lagu baru aku ushya la belog kotakkoko dy neyh...


4.0  nrl nadhrah punyer belog la pulak http://ndhrh.blogspot.com/




hurm well ney pulak clazmate aku jugak ...and ape yang menarik dalam belog dy ney ialah dy selalu wat pos dalam bahasa english...(dy memang bagus dalam bidang 2) ...so da perasan dy aku ney x berape pandai english ney so selalu la jugak aku ushya utk tambah vocab ...hehe iye la tuu...ape2 pun belog dy ney macam baru d upgrade orang bilang baru d naiktaraf la ...maybe ney version 2.0 beta kot hehe....interest to visit this blog click at the top link



5.0 belog wan amirul a.k.a jiwa amirul http://jiwaamirul.blogspot.com/


pemilik jiwaamirul ney pulak still study kat uitm pahang...(clazmate aku lagi) and baru berkecimpung =.= betul ke ayat ney... dalam bidang penulisan belog2 ney sume...but bagi aku selaku pembace belog dy...not bad la and ade potensi belog dy nak naik cume kena usaha and tawakal jer....yes aku merepek lagi hehe...owh sebelum terlupe dy ney jugak berbakat dalam penulisan lirik...or orang kate ape tuu komposer ek ...nak lawat belog dy kelik link kat atas tuu jugak...


6.0 last but not least http://umayhamsterkecik.blogspot.com/



besar beb baner blog dy =.= so aku rase x paya kot nak letak pic dy lagi sebab kat baner dy pun da ade pic owner dy kan...hehe sori umay jgn mara ek...hurm so ape yang best dalam belog dy neyh...hurm wat pengetahuan korang sume aku pun baru lagi bace belog dy ney....masih nak ushya2 lagi so kalu korg nak taw ape yang best pe kate korang ushya sendiri la nanti ek ...




last sekali ney aku harap volume2 aku ney x wat korang menyampah la ek ....x minat x paya la bace ...sori ..aku still cari lagi gaya penulisan macamana yang bule wat korang hepi..=.= until then stay tuned k ...so sebelum aku tido hehe aku nak nyatekan motif sebenar aku wat post yang panjang tahap cipan afrika ney...jap2 aku upload gambar ek...89%uploaded..........100% uploaded...uploaded complete..


kenal tak mamat baju merah kat atas ney...yup betul la tuu seniour aku part 1.....=.= kurg asam betul dy dapat pigi event sekali dengan nisa...but skunk2 nyer ade wakil dari uitm pahang kan huhu....nak ushya belog mamat baju merah ney aku tak berminat nak promote tapi try la searh mas safwan...gud luck la aku pun x ingat name dy ape...so hepi reading and thank 4 it ...oyasumi..

Thursday, October 13, 2011

AKU.DIA.DAN.CUTI.SEM [volume 1 1/2]


yosh korang sume...howdy cuti ari ney...mesti bestkan ...mesti da buat banyak aktiviti kan ...kalau korang tanya aku sebenarnya aku x buat ape2 pun ari ney just tido then baru tadi petang aku bangun hehe...payback tyme study week aku hoho....k dalam post aku kali ney aku nak share 1 event ngan korang...bagi sape2 yang borink and x de bende nak buat tyme cuti yang panjang ney mean same situation mcm aku so ape kate kite meriah kan event "WORLD HUNGER " ney ....so selaku rangers(panggilan untuk peminat HUJAN BAND) sebenarnya aku baru lagi minat hujan2 ney dulu minat jugak tapi cikit2 la ....so thank to kotakkoko coz addicted me dalam industri ney haha...

so bagi yang berminat bule la baca detail dy kat bawah ney..ape salahnye anak mude mcm kite ney support program mcm neu daripada korg melepak je bgus join ney n x silap aku ade hujan band and miss nina punyer prsembahan so meet u all there... 



jom pg ramai2 hehe....

Wednesday, October 12, 2011

AKU.DIA.DAN.CUTI.SEM [volume 1]

wallaweh *istilah yang digunakan dalam NASI LEMAK 2.0...so korg apamacam cuti sem kali ney??..ade plan nak ke mane2 ke??...da pilih tempat keje part tyme ke??..atau membute je kat umah mak bapak korg tuu hehe...walau ape pun plan korg cuti semester ney aku doakan korg bahagia2 selalu...hepi2 selalu dan jaga la diri korg baek2..

hurm..kaliney sepanjang cuti sem ney aku merancang(1st tyme wat ayat penuh) untuk stori2 cuti2 malaysia aku dalam pos blog aku yang x seberape ney..macam korg dapat lihat kat atas tuu...ade volume 1 tuu kan...so aku ubah volume2 je la next pos ..get it ??...k gud2..hehe..


bagi menceritakan hari pertama dan kedua aku bercuti di rumah aku ney (rumah ney baru pindah ..so jiran2 pun aku x kenal lagi) lebih afdal kalau aku bagi lokasi rumah aku ney kan...

 lokasi : ladang felda tembangau 9,
             23780 kemayan,
             pahang.

jarak dari pusat bandar : 124 km (1jam30min perjalanan)


cuaca dan suhu : kawasan tanah tinggi dan sentiasa panas dan   
                          kurang hujan..

liputan media :-
                        a) internet : not bad bagi kawasan pendalaman still
                                          laju dan puas hati
             
                        b) astro : sangat3x tidak puas hati...liputan 
                                       terlemah..

                                                                                     c) line telefon : bar kat henpon sentiasa full ^_^


   komen aku bagi tempat ney hurm so far bende yang aku x minat ade dua je 1st  jauh dari bandar so aku susah nak keluar kalau aku kat cney lagipun aku x kenal sape2 pun kat cney haha....2nd astro kat umah aku rase macam pakai antena 20 hengget yang korg bule dapati d pasar2 malam berdekatan dengan tempat tinggal anda ...btw aku x kesah pun sebab tahun depan y parent da nak pinda kat kedah (my hometown)..da agak lama pemily aku merantau akhirnya ayah aku wat keputusan untuk kembali ke kampung halaman hehe..skurang2nyer aku da pena round 1 malaysia kan so not bad la idup sebagai perantau selama ney..

wokeyh back to our topic ..1st day cuti aku x de la gempak sangat x de banyak bende pun aku buat sebab aku bangun pukul 2 petang ...maklum la baru sampai rumah penat yang aku packing barang semalamnyer tuu pun belum abis lagikan...so petang tuu aku dan adik lelaki aku mempomen (memperbaiki ) moto lama aku yang da berhabuk kat dalam stor umah aku...actually moto tuu aku last guna tyme aku darjah 6(tyme umur aku 12thun) aku dulu skola rendah pun da pigi skola naek moto hehe...then selepas 7 thun kemudian(umur aku 19thun ..mean skunk ney la ) aku nak start balik belajar bawak moto ..kompom la gayat kn sebelum ney aku naek kete je..maklum la kedah kan panas...x sanggup aku nak merempit tengah2 bahang matahari tuu...ney la moto aku ...sedih sebenaryer nak tunjuk kat korg tapi x pe la sebab aku nak pakai untuk 1 thun lebih je pun sebab aku minat kete lagi dari moto...


  nasib la aku x minat moto2 ney kan kalau x ape la aku wat kat bende ney nnt..


next aku terketagih men game HON ( heroes of newearth) actually game ney upgrade ckit dari DOTA (defend of the acient) dan caracter yang aku paling suke pakai opkos la moon queen jap arr aku bagi preview cikit kat korg2 yang x pena maen lagi gem2 macam ney..






that the last that i can write now..sebenarye ari2 aku kat pahang ney x menarik sangat so stay tune la ..kan aku cakap tadi banyak volume lagi so dont wori k oyasumi no bluguro k ...chaow

Tuesday, October 4, 2011

study week yg gileerrr=.="




salam malaysia ,singapura , brunei...salam 1 malaysia...wokeyh da agak lama aku x mengepos kan fakta2 mengarut aku kat blog ney jadi d malam yang sejuk lgi boring n lapar ney aku akhirnya d berikan sdikit kelapangan utk menaip ...so korg budak uitm ke??...knapa aku tanya macam 2??...yup ..betul la 2....final exam (ujian sbelum d benarkan brcuT bersama pemily n kaum krabat)


hurm2...kepada rakyat uitm seluruh negara aku ucapkn selamat menjawab paper walaupun da terlambat aku rasa , n kepda geng2 18gen kat luar sana tuu jga diri korg elok2...seriusly aku x bape minat sngat exam2 ney sebab aku x mnat sngat study2 ney lol...its the truth=.=..

d sebabkan ada paper so mesti la korg sume pena lalui study week kan...d mana kelas yang selalunya korg pg tyme pagi2 tuu (ye ke pg ) x de then bule tido puas2 huhuhu...ptg bru bgun tido...dan d mana juga korg kena strugle teruk2 gile kalau x nak repeat next sem atau x nak kena dimiss oleh uitm huhu..

so sepanjang study week ney aku n my clazmate n juga roomate da lalui mcm2 perkara examplenyer..


1.cari rumah sewa...(then dapat umah burung)



> umah wrna cream kat blkang 2 la umah kitaorg ...n ney la bkal housemate aku nnt..dari kiri wan amirul, syafiq jasmie , aku la tuu..then ihsan..



> then kat dalam umah kami  tuu plak d bekal kan dgn sofa ...n seriusly wa ckp...gempak gile sofa dy 2....hurm bgi aku la umah 2 x de la besar sngat but bgi org2 bujang mcm kami ney da kira ok sngat la 2 kn n tiap bulan 120per kepala, ada peti ais , ada tb , ada dapur gas, ada katil n tilam n bantal, ada mesin bsuh, ada shower , kedai runcit dua jam tepi rumah je, depan umah ada kolam ikan patin,tepi umah ada ayam katik, dekat ngan town, cuma shell dy je aq x taw lgi kat mana...


2.0 makan2 d kfc jengka


jgn korg heran knapa x de bnda lain kami nak pg...sbb meme ney je la yg ade kat jengka 


3.0 study kat bilik mcm nak gile..


wa pkai cap sbb nak dpat inspirasi mcm pnyanyi im yours 2 dy pun pkai topi klu nak tulis lirik n mcm neyo..n bnyak lagi la ...

4.0 ajar roomate men gitar..


korg yg bca blog aq msti knal sngat ngan roomate aku ney kn....so kali ney entah ape mmpi dy sruh aku ajar dy men gitar tyme2 study week mcm ney lol...


5.0 last sekali nak tayang dektop wa..



6.0 jap2...huih hampir trlupa kami jgk ada wat rakaman melepas kan tekanan perasaan tyme study week...so enjoy


video


as the nut shell , im proud to say thank to my clazmate coz really friendly n be really helpful this sem, may we meet again in the next sem with a new hope lol...lastly sorry if im doing something troublesome to you guys n thank 4 having me...and for intan nur afidah...now its your turn to updating your own blog...im waiting....come on start to write time is running...lol....oyasumi* gud nyte 

ego melody