Saturday, May 8, 2010

moOdY seNsAtion

SEDIH,sbnarnya x pena pun istilah ney wujud dalam kamus idup aq....cikaro aq da la 3 ari x kol,bru lepas kena tolak ikm pick gitar aq ilang,henpon x da kedit,,,pehh bole stress jo mcm ney...maw gile jo.....
apa2 pun aq tenang,sabar,steady,,,maybe smua ney takdir aq,,,iya mcm dalam2 filem2...hero ssah dulu nanti ending dy msti da kompom akan epy.....aq harap btul la 2,,,,klu x aq sman nnt filem 2,,,nyte,,zZZZZzz

Thursday, May 6, 2010

viOlent liNe

kejam bha tali gitar ney sma aq sakit jo tngan brlatih chord tiap ari.....da la blajar pun on9 jak x da la bha yang maw mengajar aq men.....pa2 pun sapa2 yg berminat maw ajar aq men gitar sangat dialu-alukan..hehehe

narrow wAy to fUturez

semakin ari semakin aq tgok kejayaan kawan-kawan aq memang aq aq tumpang gembira tapi d sebalik kegembiraan yang dibuat-buat 2 aq jadi cemburu ,bimbang ,resah, sebab aq ney masih tercari-cari peluang melanjutkan pelajaran ,da bermacam pihak tolak permohonan aq..kekadang macam maw putus asa dan biarkan semuanya berserah pada takdir...haha jgan harap la aq masih ada impian yang masih belum tercapai selagi impian tu x aq laksana kan takkan q biarkan iya trkubur(trep lgi maw brmadah) so aq mntak la pendapat korang suma bagi la aq kata2 smagat ka cadangan tuk aq brubah..sdih aq bila pkir balik zaman silam, byak perkara yang aq mampu buat tapi aq abaikan sbb malas....pehh x sggup sua aq ney maw brcakap ma kwan2...suma suda ada jlan idup masing2....sdangkan aq masih trawang mncari kunci langit bagi menahoda bahtera kehidupan..bha entah apa aq mgarut ney.....mlam sua makin malam nah tgok merepek lgi ...tido la zZzZZZzz..

Sunday, May 2, 2010

tRep mAw bRmaDah

still x bole tido ....so aq pun tgok la blog org len...urm..dpat ilham...so aq try la maw brmadah(brkata manis) maw dgar ...hehehehehe




the midnight chronicle..

sunyi kelam tanpa suara,
kala insani d telan mimpi,
mnanti hening dtang brsua,
shigga itu aq mnanti,

bukan beku bukan sejuk,
bayu malam mndayu-dayu,
mncari ketengan d setiap pelosok,
bagi mncari hasrat trbuku,

bicara hamba sekadar mncuba,
mmang bnyak akan kelemahanya,
tapi d sini tegar q brkata,
beri la komen jgan la mgata.

hehehehe.......blajar lgi...smart jgk kan wat bnda2 yg bkan bidang kita.... 

enTah la Apa Ney...TrY jaK lA

Do you still talk to your FIRST love?

- yup...still but da dkat sebulan x contact...masing2 busy skunk..

What was your FIRST alcoholic drink?
-milo...hahahha.

What was your FIRST job?
-cashier kat cafe putraya jaya persint 14

What was your FIRST car?
- toyota caldina

Who was the FIRST person to text you today?
-myself...kan pagi2 kena ckp dgan diri sndiri dulu..hahaha
 
Who is the FIRST person you thought of this morning?
- my love la.......n my family 2...and my ps2

Who was your FIRST grade teacher?
- entah....lupa sua

Where did you go on your FIRST ride on an airplane?
- sabah....1/1/05 pehh sejarah aq 2

Who was your FIRST best friend & do you still talk?
- nma dy rhsia takut bangga plak...tpi stil contanct la

Where was your FIRST sleep over?
- mana2 jak

Whose wedding were you in the FIRST time?
- kwan ayah aq...hehehe

What was the FIRST thing you did this morning?
- men ps2....ma hafal chord gitar

What was the FIRST concert you ever went to?
- tyme masih sure heboh kat padang mpk 2 kuantan ,pahang

FIRST broken bone?
-tyme form 2...masa men bola...bukan mnjaring pun..hahaha
 
FIRST foreign country you've gone to?
- budak kg bha aq ney....kedah darul aman tmapt kesayagan

FIRST movie you remember seeing?
-titanic tyme dy msih lgi dlam versi tape...hahaha.

Who was your FIRST roommate?
- klu x umah x da...tpi klu kat ostel urm,,,bren,hamzah,norman,uegene,dedeng,aiman,aku jgk,
farhan..hehehe hah lupa plak ma judin

What is something you would learn if you had the chance?
- sbnrnya tringin maw jblajar dlam bdang graphic designer ney....tgok la nnt

- Did you marry the FIRST person to ask for your hand in marriage/ you asked to marry?
- no komen

What was the first sport you were involved in?
- lari pecut..tyme skola rendah...hehehehe

What is the first thing you do when you get home?
-smbar ps2 dulu pastu turun pigi dapur
hahahaha....

loNg tyMe nO seE

apakhbr suma....lama suda aq x update blog ney kan....jadi kali ney biarla aq celoteh panjang cikit...hehehehe so apa yang berlaku kat aq dlam bulan memang mncabar kepala otak aq dan perasaan aq daripada x wat benda2 yang bole kasi rosak diri aq...hahhaah nah ada sua tertido aq taw bosan tapi ney la yang berlaku ma aq bulan ney gagal masu matrik,gagal masuk upu....x taw la lpas ney gagal apa plak...jgan gagal dalam idup sua....
ok la maybe part ney mnarik ckit...aq da start belajar men gitar......aq beli la satu gitar..murah2 jak 299
gitar letrik.....dy kalau maw bnyi kena psang ma speker la .....pa2 pun wish me luck untuk unikl k...berharap jgk la aq dpat sbb kat sna aq amek kos automotif..hehehe...apa la maw jadi ma masa dpan aq ney..hukhuk

ego melody